Úspěšný víkend pro Buggyru, Lacko i Calvet okupovali bednu FIA, ETRC, Lacko, Calvet, tahač, truck, F1, construct | Constructors F1

etina English Rusky

Úspěšný víkend pro Buggyru, Lacko i Calvet okupovali bednu FIA, ETRC, Lacko, Calvet, tahač, truck, F1, construct | Constructors F1 Constructors F1

Úspěšný víkend pro Buggyru, Lacko i Calvet okupovali bednu

BUGGYRA media | 21.10.20 | Aktuálně

FIA ETRC 2020

Druhý podnik Evropského šampionátu tahačů se pro Buggyra Zero Mileage Racing team nesl ve znamení pódiových umístění.

1

Zlatý, dva stříbrné a jeden bronzový pohár, k tomu dvě výhry a stejný počet druhých míst v GoodYear cupu. Taková je bilance z Hungaroringu.

2

Sobota:
Adam Lacko potvrdil svoji formu z předchozích závodů a během pátečních tréninků zajel celkově
nejrychlejší čas, v sobotní kvalifikaci výsledek zopakoval a Buggyrě se na Hungaroringu začalo
blýskat na lepší časy. „Normálně tady závodíme, v květnu, teď je půlka října, takže je to dost vidět i
na počasí, ale já jsem za déšť jedině rád. Z počátku závodu to nebylo úplně jednoduché, ale nakonec
jsem Janiecovi ujel a pak už jsem si až do cíle užíval každou zatáčku,“ radoval se ze svého jubilejního
vítězství v sezóně Adam Lacko. Buggyra nechyběla ani na stupních GoodYear cupu. „Závodím tu
poprvé a hned na mokru, ale musím říct, že jsem si to nesmírně užil a v cíli jsme byli s Faasem
opravdu natěsno, nakonec je z toho druhé místo, z čehož mám opravdu radost,“ popsal Téo Calvet
svůj první sobotní závod. Maďarskou premiéru si odbyla i Aliyyah Koloc. „Strašně to tu klouže,
obzvlášť když člověk vyjede mimo stopu, takže jsem se snažila jet co nejčistěji, a hlavně získat co
nejvíce zkušeností, nakonec jsem dojela pátá v rámci GoodYear cupu s čímž jsem spokojená,“
Popsala svoje sobotní dopolední snažení nejmladší závodnice v historii šampionátu.
Druhý závod byl slovy Adama Lacka „hodně specifický“, byl totiž v polovině z nepochopitelných
důvodů přerušen červenou vlajkou! „Hned po startu mi upadl stěrač, takže jsem jel skoro naslepo. I
tak se mi podařilo se z osmého místa probojovat se až na třetí a najednou červená vlajka. Vůbec jsme netušili, co se děje, a ani jestli znovu odstartujeme, nakonec po hodině a půl čekání nás znovu pustili na 7 kol. Startovat jsem musel z 5. místa, a byl to opravdu boj až do posledních metrů, nakonec bohužel jen 2. místo, protože jsem Kisse už nestihl dohnat, ale já mám i tak radost, protože se tím posouvám do čela šampionátu, takže za mě určitě spokojenost,“ rekapituloval neobvyklý druhý závod nový lídr šampionátu. Důvod přerušení byl nakonec zástupci FIA označen časový slot světového šampionátu cestovních vozů, který se vysílal živě na Eurosportu, za který se zástupce mezinárodní automobilové federace omluvil a označil rozhodnutí ředitelství závodů za nesprávné.
3

„Byly to v podstatě dva závody v jednom, ale naštěstí se mi v obou půlkách dařilo, povedlo se mi několik čistých manévrů a díky tomu jsem dojel celkově na třetím místě, z čehož mám opravdu radost, jelikož je to moje první pódium v celkovém hodnocení ETRC,“ radoval se Calvet, který se tak po dnešku posunul na 8.misto v celkovém pořadí šampionátu. „Byl to opravdu dlouhý a náročný den, ale získala jsem hromadu nových zkušeností, v těchto podmínkách se člověk učí každým odjetým kolem. Takže celkově to hodnotím pozitivně a myslím si že dvakrát 5. místo v GoodYear Cupu z toho pokaždé na bodech v celkovém hodnocení není špatný výsledek,“ shrnula svůj den Aliyyah Koloc.

Neděle:
„Včera to bylo lepší, sice to na startu vypadalo, že se před Kisse dostanu, ale nakonec tam cca čtvrt metru chybělo, abych se před něj mohl zařadit, no a pak už mi začal odjíždět úplně stejně jako já jemu včera na mokru. Zato s Jochenem jsme si krásně zazávodili, nakonec to dobře dopadlo a skončil jsem na druhém místě,“ komentoval Adam Lacko první nedělní jízdu, do které startoval z první řady.
„Tohle nebyl zrovna lehký závod, ti přede mnou strašně rychle odjeli, ale podstatné je, že jsem dokončil na druhém místě v rámci GoodYear cupu a do čtvrtého závodu budu startovat z pole position,“ dodal Téo Calvet. Ani pro Aliyyah Koloc nezačaly nedělní závody úplně nejlépe. „Start se mi moc nepovedl, v první zatáčce jsem dostala ránu a bohužel to odnesla guma, zvládla jsem závod sice dojet, ale na žádné velké souboje už to nebylo,“ popsala Aliyyah svůj třetí závod.Včerejší předpověď se bohužel nakonec nenaplnila ani odpoledne, a tak se i druhý nedělní závod odjel na suchu. „Tentokrát bez poháru, bramborová příčka, ale za mě asi nejzajímavější závod tento
víkend, spousta soubojů, se Steffi jsme jeli snad třičtvrtě kola vedle se. Bohužel Kiss vyhrál, takže už vede šampionát, ale pořád jsme si zde oproti Mostu polepšili, takže za mě spokojenost,“ konstatoval Adam Lacko. I Téo Calvet byl se svým výsledkem spokojený. „Start z prvního místa pro mě byl určitě výzva a řekl bych, že se mi i obstojně podařil, pak mě ale překvapil Antonio a následně se přihnali všichni ostatní zezadu. Bylo to opravdu těžké snažit se je držet za sebou, takže nakonec je z toho celkově šesté místo. V GoodYear cupu jsem však vyhrál, a to je pro mě tuto sezónu to nejdůležitější,“ shrnul Téo svůj výkon. „Ve čtvrtém závodě jsem dojela o pár zatáček dál, než jsem znovu od stejného jezdce dostala ránu a opět to nevydržela guma, tentokrát už to však nebylo ani na to dojetí, takže jsem závod nedokončila. S celkovým výsledkem nijak zvlášť spokojená nejsem, ale určitě jsem tu nabrala spoustu zkušeností a to se vždycky hodí,“ zhodnotila své maďarské představení Aliyyah Koloc.

„Za celý tým si myslím, že můžeme závodní víkend tady na Hungaroringu hodnotit pozitivně, škoda toho, že Adam neudržel vedení v šampionátu, ale není všem dnům konec a my se už těšíme na další závod v Misanu,“ shrnul závodní víkend Jan Kalivoda, manažer týmu Buggyra Zero Mileage Racing.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com