Úterní kolo soutěže The Most Challenge pořadatel zopakuje pro velký zájem 30. května Most,Challenge, autodrom | Constructors F1

etina English Rusky

Úterní kolo soutěže The Most Challenge pořadatel zopakuje pro velký zájem 30. května Most,Challenge, autodrom | Constructors F1 Constructors F1

Úterní kolo soutěže The Most Challenge pořadatel zopakuje pro velký zájem 30. května

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 24.5.17 | Aktuálně

Most 2017

Nevídaný zájem amatérských jezdců provázel úterní kolo soutěže The Most Challenge o nejlepší čas na jedno kolo dosažený na velkém závodním okruhu mosteckého autodromu v běžně vyráběném automobilu se sériovými pneumatikami.

 

Podmínkou je platná registrační značka vozu. „Během chvilky bylo vyprodáno. Závěr jízd zkomplikovala nehoda jednoho z účastníků, vyvázl z ní naštěstí bez zranění. Nicméně jeho vůz dráhu blokoval, na všechny zájemce o svezení po okruhu se tak nedostalo. Rozhodli jsme se proto, že toto kolo soutěže zopakujeme v úterý 30. května,“ vysvětlila obchodní a marketingová ředitelka společnosti AUTODROM MOST Jana Svobodová.

Nejvíce zastoupená byla v úterý kategorie vozů N1.

Důvodem byl nejspíš bonus pořadatele právě pro majitelé vozů nižších kubatur. Soutěžící s nejlepším dosaženým časem v této kategorii měl získat účast v celodenním kurzu sportovní jízdy s jedním z našich nejlepších pilotů Tomášem Engem, který se uskuteční na autodromu 10. srpna. „Vzhledem k výše zmíněnému průběhu soutěže jsme pořadí nestanovili. Prémii vypíšeme znovu v opakovaném kole, tedy 30. května,“ upřesnila Svobodová.

Bonus je v souladu s novinkou, kterou pořadatel zavedl v letošní sezoně. Dává šanci na dobré umístění právě i řidičům vozů se slabším výkonem motoru. Spočívá v rozšíření ocenění. Kromě absolutního vítěze letošního ročníku soutěže totiž obdrží cenu i nejlepší jezdci v jednotlivých kategoriích.

Absolutní vítěz s nejrychlejším časem absolvuje zdarma okruhovou školu a při jejím úspěšném dokončení obdrží národní licenci závodního jezdce. Usedne také za volant vozu safety car při mosteckém závodě evropského mistrovství okruhových tahačů Czech Truck Prix v příštím roce. Součástí výhry je i možnost absolvovat kurz sportovní jízdy za účasti profesionálního závodního jezdce Tomáše Pekaře, který obsadil stříbrnou příčku v loni obnoveném seriálu Škoda Octavia Cup. Soutěžící, kteří dosáhnou nejlepšího času v jednotlivých kategoriích, se mohou také bezplatně zúčastnit kurzu sportovní jízdy s Tomášem Pekařem a obdrží i další zajímavé ceny.

Už v úvodu letošního třetího ročníku The Most Challenge na konci dubna padl nový rekord. Stanovil ho Tomáš Hajšman z Plzně, který se svým Porsche Cayman GT4 dosáhl času 01:50,128 minuty na jedno kolo. Překonal tak o pouhých 58 tisícin vteřiny dosavadní rekord Davida Buršíka z Prahy s identickým vozem Porsche, jemuž tento výkon zaručil titul šampiona loňského ročníku soutěže.

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com