ÚVODNÍ PODNIK PEUGEOT RALLY CUPU VYHRÁL JAKUB TALAŠ Peugeot Rally Cup, 2023, Peugeot, | Constructors F1

etina English Rusky

ÚVODNÍ PODNIK PEUGEOT RALLY CUPU VYHRÁL JAKUB TALAŠ Peugeot Rally Cup, 2023, Peugeot, | Constructors F1 Constructors F1

ÚVODNÍ PODNIK PEUGEOT RALLY CUPU VYHRÁL JAKUB TALAŠ

Jan Koudelka/ PEUGEOT RALLY CUP | 27.4.23 | Aktuálně

PEUGEOT RALLY CUP 2023

Už je to pár let, kdy v seriálu Peugeot Rally Cup startoval Jan Talaš. Rodinnou „dvěstěosmičku“ má stále na dílně a občas ji půjčí svému mladšímu bratrovi Jakubovi, jehož doménou jsou především motokáry. Kuba si však rozumí i s plechovým autem a domácí Šumavu vyhrál s náskokem bezmála jeden a půl minuty před Miroslavem Čížem.

1

Do úvodního závodu sedmého pokračování Peugeot Rally Cupu se přihlásilo pět posádek, ale na poslední chvíli se omluvil David Štefan, který je v letošní sezóně s vozem Peugeot 208 Rally4 papírovým favoritem seriálu. Absence Štefana otevřela cestu k vítězství posádce Hordossy – Palivec (rovněž s vozem 208 Rally4), která v cupu startuje premiérově. Robert Hordossy ale havaroval v šesté erzetě, a v poli tak zůstali pouze Jakub Talaš, Miroslav Číž a Dominik Brož, všichni s vozy Peugeot 208 R2.

2 

Jakub Talaš postupně zvyšoval náskok před svými pronásledovateli, v závěru první etapy se před Dominika Brože prosadil mladoboleslavský Miroslav Číž. Pouhé dvě erzety před cílem vyřadila Brože z boje ohnutá „spojovačka“ a bylo rozhodnuto. Jakub Talaš v cupu zvítězil a obsadil rovněž druhé místo ve skupině „dvoukolek“. Miroslav Číž dokončil náročnou Šumavu ve skupině 2WD jako pátý, do cupu si připisuje body za 2. místo.

3 

„Bylo to prostě skvělé! Před závodem na mě sice dolehla nějaká viróza, ale to byla asi jediná komplikace jinak úžasného víkendu. Moc děkuji bráchovi, že mi umožnil start s Peugeotem na domácí soutěži. Tahal jsem, jak to šlo, a i když jsem se v autě cítil skvěle, docela mě překvapil jedenáctý absolutní čas ve třetí erzetě. Vlastně asi to překvapilo víc mého spolujezdce,“ vypráví s úsměvem Kuba Talaš a pokračuje: „Kromě bratra děkuji celému týmu Talaš Racing, zejména mým mechanikům Honzovi Červenému a Václavu Valečkovi. Náš Peugeot byl celý víkend skvěle připravený a mohl jsem si naplno užít krásné šumavské erzety. Konkurence byla veliká, ale nám se podařilo utrhnout a pak už jsem jen držel tempo a kontroloval si vybudovaný náskok.“

„Časy nebyly špatné, ale musím přiznat, že mi to úplně nesedlo. Celý víkend jsem se nemohl dostat do konstantního tempa, ale to tak prostě někdy je. Nicméně rychlostní zkoušky byly moc krásné a náročné, typicky šumavské. Uvidíme, jak se nám bude dařit v Krumlově,“ doplnil krátce Miroslav Číž.

„První soutěž cupové sezóny byla nad očekávání, co se týče divácké účasti. Také pořadatelé odvedli, jak už bývá na Rallye Šumava zvykem, skvělou práci. Naše posádky i přes absenci vozů specifikace Rally4 potvrdily vysokou soutěžní úroveň. Věřím, že na jubilejním ročníku Rallye Český Krumlov, která je další soutěží zařazenou do Peugeot Rally Cupu, se představíme v ještě silnější sestavě a větší závodní formě,“ prohlásil Marco Venturini, ředitel značky Peugeot v ČR.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com