V Mostě testovali Karel Hanika a Ondřej Ježek Autodrom, Most, F1, okruhy, Karel Hanika, Ondřej ježek | Constructors F1

etina English Rusky

V Mostě testovali Karel Hanika a Ondřej Ježek Autodrom, Most, F1, okruhy, Karel Hanika, Ondřej ježek | Constructors F1 Constructors F1

V Mostě testovali Karel Hanika a Ondřej Ježek

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 9.8.19 | Aktuality

AutodromMost 2019

V Mostě testovali Karel Hanika a Ondřej Ježek

Dva brněnští motocykloví jezdci, třiadvacetiletý Karel Hanika a o sedm let starší Ondřej Ježek, dorazili ve čtvrtek v doprovodu členů týmu FUNY GASTRO BMW MOTORRAD Mercury Racing na mostecký autodrom. Na zdejším velkém okruhu testovali techniku před novou sezonou světového šampionátu vytrvalostních závodů FIM EWC, kde oba stájoví kolegové nyní působí. Sezonu 2018/2019 ukončili společně s francouzským jezdcem Davidem Perretem a Britem Jamesem Westmorelandem na 14. příčce celkové kvalifikace.

1

O nastávající sezoně nechtěl manažer týmu Amir Ghanem zatím mluvit. „V současné době intenzivně jednáme. Týká se to jak možného vybavení novou technikou, tak jezdeckého obsazení týmu. Více informací sdělíme určitě na konci srpna,“ přislíbil.

Mostecký okruh není častou zastávkou v profesionální kariéře obou závodníků. Ondřej Ježek zde kroužil na motocyklu pošesté, naposledy ale v roce 2010. Karel Hanika zavítal na autodrom počtvrté. Na sever Čech se vrátil po tříleté přestávce, kdy zde trénoval před startem v prestižním seriálu Moto GP na domácím brněnském Masarykově okruhu. Tehdy získal šanci zúčastnit se závodu kategorie Moto3 na divokou kartu, angažoval ho německý týmu Freudenberg Racing.

Sezonu 2018/2019, která sestávala ze dvou čtyřiadvacetihodinových závodů ve francouzském Le Castellet a Le Mans a tří osmihodinovek na Slovensku, v Německu a Japonsku, tým FUNY GASTRO BMW MOTORRAD Mercury Racing v závěru vypustil. „Tím, že jsme neměli šanci obhájit páté místo ze sezony 2017/2018 a také jsme se už chtěli připravovat na novou sezonu, čehož důkazem je právě testování v Mostě, vynechali jsme závěrečný závod v japonské Suzuce. Přitom se podařilo dosáhnout několika velice dobrých dílčích výsledků, například pátého místa v německém Oscherslebenu. Škoda Slovakia Ringu, kde jsme museli z průběžného čtvrtého místa odstoupit kvůli technické poruše,“ zhodnotil vystoupení týmu Ondřej Ježek.

3

Přestup ze superbiků do vytrvalostních závodů si Ondřej pochvaluje.

„Mě to hrozně baví. V tréninku a kvalifikaci je to podobný režim, potřebujete zajet jedno rychlé kolo. Závod je už ale o něčem jiném. Je třeba jet třeba o půl vteřinky pomaleji, ale konstantně. Stinty jsou totiž hrozně dlouhé, jezdíme padesát až šedesát minut v kuse,“ zdůraznil hlavní rozdíl.

Karlu Hanikovi se trať v Mostě líbí, její profil mu vyhovuje. „Příjemným zážitkem je nový asfalt prakticky na celé trati. Je rovný, jede se opravdu hodně dobře. Ukázalo se to i na čase na jedno kolo, který byl velice ucházející. A to jsem odjel teprve jednu jízdu,“ svěřil se sympatický mladík se svou čerstvou zkušeností na novém povrchu velkého okruhu mosteckého autodromu.

Ve čtvrtek 22. srpna si pocity motocyklových závodníků na velkém okruhu mosteckého autodromu mohou vyzkoušet i amatérští jezdci. Po delší době bude dráha rezervována právě i volným jízdám jednostopých vozidel. Více informací zájemci najdou zde.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com