Začíná třetí ročník soutěže The Most Challenge Most,Challenge, autodrom | Constructors F1

etina English Rusky

Začíná třetí ročník soutěže The Most Challenge Most,Challenge, autodrom | Constructors F1 Constructors F1

Začíná třetí ročník soutěže The Most Challenge

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 21.4.17 | Aktuálně

MOST 2017

Už v úterý 25. dubna zve mostecký autodrom motoristické fanoušky na zahájení třetího ročníku soutěže amatérských jezdců The Most Challenge.

 

V soutěži se počítá nejlepší čas na jedno kolo dosažený na velkém závodním okruhu v běžně vyráběném automobilu se sériovými pneumatikami, podmínkou je platná registrační značka vozu. Podrobné informace o soutěži včetně nejbližších vypsaných termínů a časů zájemci najdou zde.

„Očekáváme velký zájem. Amatérští jezdci si naši soutěž oblíbili a pravidelně se do Mostu vracejí. I letos proto očekáváme hojnou účast. Máme navíc zajímavou novinku, která dává šanci dobře se umístit i řidičům slabších vozů. Vypsali jsme totiž ceny i pro vítěze jednotlivých kategorií,“ uvedla obchodní a marketingová ředitelka společnosti AUTODROM MOST Jana Svobodová.

Absolutní vítěz s nejrychlejším časem absolvuje zdarma okruhovou školu a při jejím úspěšném dokončení obdrží národní licenci závodního jezdce.

Usedne také za volant vozu safety car při mosteckém závodě evropského mistrovství okruhových tahačů Czech Truck Prix v příštím roce. Součástí výhry je i možnost absolvovat kurz sportovní jízdy za účasti profesionálního závodního jezdce Tomáše Pekaře, který obsadil stříbrnou příčku v loni obnoveném seriálu Škoda Octavia Cup. Soutěžící, kteří dosáhnou nejlepšího času v jednotlivých kategoriích, se mohou také bezplatně zúčastnit kurzu sportovní jízdy s Tomášem Pekařem a obdrží i další zajímavé ceny.

Úřadujícím šampionem z loňského ročníku je David Buršík z Prahy. Ve voze Porsche Cayman GT4 dosáhl času na jedno kolo 1:50,186 minuty, což je nový rekord. Na druhém místě s identickým autem Porsche Cayman zaostal jen o 1,38 vteřiny plzeňský Augustin Hajšman. Bronzovou příčku si vyjel Jan Hlavička, rovněž z hlavního města. Se Škodou Octavia zvládl nejrychlejší okruh v čase 1:55,056 minuty. Konečné výsledky jsou k nahlédnutí zde.

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com