Zavěšení předních kol F1,Formule 1, construct, konstrukce | Constructors F1

etina English Rusky

Zavěšení předních kol F1,Formule 1, construct, konstrukce | Constructors F1 Constructors F1

Zavěšení předních kol

Boris Dacko; | 1.3.07 | Přední závěs kol

Zavěšení předních kol je obdobné jako vzadu (viz. zavěšení zadních kol). Odlišná je pouze architektura a uspořádání jednotlivých prvků, což vychází především z omezenějšího prostoru přední části trupu, přítomnosti řízení a naopak absence hnacích poloos. Samotné zavěšení je lichoběžníkového typu, které tvoří na každé straně dvojice nad sebou umístěných trojúhelníkových ramen. Velkým a dutým horním ramenem prochází i tyč řízení, čímž se tvůrci snaží zredukovat počet dílů kladoucích odpor vzduchu a narušujících proudění vzduchu kolem automobilu během jízdy. Odpružení je situováno uvnitř trupu a o přenos pohybu kola se stará šikmá vzpěra. Ta přenáší pohyb na trojúhelníkové vahadlo uvnitř trupu. Osu otáčení vahadla tvoří zkrutný stabilizátor, který ústí v přední části. Po sejmutí nosu s předním křídlem, zde mohou mechanici provádět nastavování účinku stabilizátorů.

zvětšit

V dalším rohu jsou k vahadlu připojeny nejen pružící jednotky, tedy tlumiče a pružiny, ale také další mechanismus, jenž lze nazvat jakýmsi druhým stabilizátorem. Jeho úkolem je udržovat podvozek při průjezdu zatáčkou co nejvíce v rovině a bránit tak naklánění vozu. Konstantní vzdálenost podvozku od vozovky je důležitá především pro zachování aerodynamiky podvozku i při průjezdu zatáčkou.

zvětšit

zvětšit

zvětšit

zvětšit

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com