Ze simulátoru na závodní trať Tomáš Enge, motorsport, Most, autodrom, svět, 2024 | Constructors F1

etina English Rusky

Ze simulátoru na závodní trať Tomáš Enge, motorsport, Most, autodrom, svět, 2024 | Constructors F1 Constructors F1

Ze simulátoru na závodní trať

Enge Press | 16.9.24 | Aktuálně

Tomáš Enge SIM Racing 2024

Tomáš Enge SIM Racing dnes působí v mnoha virtuálních závodních sériích s mnoha jezdci z celého světa. Už při svém vzniku si dal za cíl propojovat světy reálného a simracingového závodění. Začátkem září dostali 4 členové týmu příležitost zúčastnit se reálného závodu na autodromu v Mostě.

Vytrvalostní závod 6h Le Most ze série ARC Endurance přivedl na start početné a pestré startovní pole, v němž s číslem 11 nechyběl ani ultimativní stroj české výroby Sigma WR. Ten je postaven na trubkovém rámu s mimořádnou tuhostí. Karoserie z kompozitních materiálů má velmi úsporné rozměry, díky čemuž se podařilo "suchou" hmotnost stlačit na 595 kg. Podvozek využívá lichoběžníkové zavěšení s široce nastavitelnými push-rody, které umožňují nejen různá nastavení tlumičů a stabilizátorů, ale i změnu odklonů a světlosti. Uprostřed umístěný přeplňovaný celohliníkový čtyřválec o objemu 1,6 l disponuje výkonem 225 koní a točivým momentem 300 Nm, což při dané hmotnosti znamená zrychlení z 0 na 100 km/h během 3,9 s. O zábavu a ryzí požitek z jízdy je tedy postaráno nejen na okruhu, ale zásluhou silniční homologace i na běžných komunikacích.

Enge

Ve voze se na mosteckém autodromu střídala šestice pilotů, mezi nimiž byli 4 stálí jezdci týmu Tomáš Enge SIM Racing. Jan Haladej (F1), Jan Hujíček (WRC), Michal Sedláček (rFactor2) a Robert Lucák (Asetto Corsa Competizione) byli doplněni testovacím jezdcem společnosti Sigma Motor Jindřichem Vítem a youtuberem Martinem Müllerem známým pod přezdívkou Muldix. Jakkoliv šlo o závod, kde nejsou potřeba licence ani homologace, tým neponechal nic náhodě a přistoupil k přípravě zcela profesionálně. V předvečer šestihodinovky absolvoval tzv. track walk, během něhož Tomáš Enge předal závodnickým nováčkům maximum ze svých bohatých zkušeností. A vyplatilo se to. Navzdory drobným problémům šestice dojela do cíle na pěkném 17. místě absolutně a ve své třídě 6 brala dokonce bronzové medaile. Snad ještě důležitější než výsledek byla skutečnost, že všichni si závod náramně užili a svým způsobem si splnili dětský sen.

Tým Tomáš Enge SIM Racing opět potvrdil svůj inovativní přístup k esportovému závodění. „Jsem rád, že se nám daří to, co jsme si na začátku dali jako jeden z cílů našeho projektu. Chceme přiblížit simracing reálnému motorsportu a účastí v závodě 6h Le Most jsme udělali první krok v tomto směru. Už teď mohu slíbit, že rozhodně nebyl poslední,“ dodal na závěr povedené akce majitel týmu Tomáš Enge.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com