Zlato, stříbro i bronz Adam Kout, superkart, motokáry, okruhy, F1, formule 1. | Constructors F1

etina English Rusky

Zlato, stříbro i bronz Adam Kout, superkart, motokáry, okruhy, F1, formule 1. | Constructors F1 Constructors F1

Zlato, stříbro i bronz

Marek Chvála,Sport Press,s.r.o./foto V.Ondráček | 29.3.15 | Aktuálně ze světa Superkart

Superkart

Adam Kout zkompletoval v nedělních dvou závodech European Superkart Series všechna pódiová umístění. K sobotnímu prvnímu místu přidal na okruhu v Dijonu-Prenois druhé a třetí.

Adamovo přání, aby se jelo na suchu, se nenaplnilo, naopak pršelo ještě více než den předtím. „Mokro mně vyloženě nevadí. Větším problémem byla citelná zima, která zde panovala. Přece jen je poznat, že sezona začala dříve než loni. Snad bude za tři týdny na Hockenheimringu lepší počasí,“ zadoufal jezdec týmu MS Kart.

Kout odstartoval do nedělní dopolední jízdy na použitých pneumatikách, zatímco jeho největší konkurent Peter Elkmann na nových. To se také projevilo a český reprezentant tentokrát na bronzového z minulého ročníku mistrovství Evropy nestačil. V odvetě, už s čerstvým obutím, si ovšem dělal čáku na vítězství. „Jenže se mně dostala voda do airboxu a ztrácel jsem výkon. Byl jsem třetí, potom byl nasazen safety car a všichni jsme se sjeli. Podařilo se mně dostat na druhé místo, ale v závěru jsem zase musel zpomalit a na cílové rovince mě ještě předjel Andreas Jost,“ líčil svoje trable.

Absolutní spokojenost s francouzským víkendem proto nepanuje. „Škoda hlavně třetího závodu, ten jsem mohl vyhrát. Na druhou stranu, šlo nám zejména o důkladné otestování techniky a to jsme zvládli. Před Hockenheimringem určitě ještě se šéfem týmu Milanem Šimákem uděláme na káře nějaké drobnější úpravy,“ uvedl Adam Kout.

 

Výsledky 2. závodu

1.         Peter Elkmann (Německo)

2.         Adam Kout (Česká republika)

3.         Vesa Lehtinen (Finsko)

 

Výsledky 3. závodu

1.         Peter Elkmann (Německo)

2.         Andreas Jost (Německo)

3.         Adam Kout (Česká republika)

Štítky

 


Superkart

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com