Zpověď aneb byl jsem účastníkem „zájezdu“ hromadné havárie 36 automobilů 20.1. 2022 kolem 11. hodiny na dálnici Plzeň - Praha. Havárie, dálnice, D5, auta, popis, hromadná, 20.1.2022, nemocnice, Motol, Praha, traumatologie, vrtulník, záchranka | Constructors F1

etina English Rusky

Zpověď aneb byl jsem účastníkem „zájezdu“ hromadné havárie 36 automobilů 20.1. 2022 kolem 11. hodiny na dálnici Plzeň - Praha. Havárie, dálnice, D5, auta, popis, hromadná, 20.1.2022, nemocnice, Motol, Praha, traumatologie, vrtulník, záchranka | Constructors F1 Constructors F1

Zpověď aneb byl jsem účastníkem „zájezdu“ hromadné havárie 36 automobilů 20.1. 2022 kolem 11. hodiny na dálnici Plzeň - Praha.

Miroslav Sanytrák, foto: dle popisu v článku. | 4.2.22 | Bezpečnost i v F1

Hromadná havárie 20.1. 2022 na dálnici Plzeň-Praha

Hromadná havárie ve čtvrtek 20.1.2022 zapříčinila, že jsem již 15. den doma ( z toho 5 dní v nemocnici) a konečně jsem se dostal k tomu článku a dalším. Dnes proběhl se mnou výslech Policie ČR, jsem se vším obeznámen a následující článek plně souvisí i s mojí výpovědí události, která mi prakticky změnila částečně můj život. 

Chtěl bych uvést několik souvislostí a ukázat na podstatu věci:

1) Náhlá změna počasí, šlo o vánici, skoro bílou tmu, kde já osobně jel na stupeň 3, cca 50 -70 km/hod velice opatrně, předjížděn několika automobily.
2) Zhruba 150 metrů jsem uviděl skrumáž aut.
3) Díky na dálnici malé rychlosti, jsem dobrzdil a doslova se sklouznul do této skrumáže, přemýšlejíce jak nikomu a ničemu neublížit.
4) Prakticky jsem doklouzal a moje auto HONDA CIVIC 5D zůstalo stát ve směru jízdy bez viditelné závady- modrý kroužek
5) Vyšel jsem jen v košili a kalhotách z vozu snažil se odejít,( v rámci bezpečnosti sebe sama vždy dopravní experti doporučují co nejrychleji odejit z auta do bezpečné zóny) během několika vteřin doslova přiletěla další auta a já hledal skulinu kam utéct? Tu jsem v té rychlosti dění nenašel. Utéct se dalo pouze vlevo po směru jízdy, to jsem zjistil ale až potom.

Přiřítil se kamion, který :

1) Stlačil všechna auta do ještě větší skrumáže, kde jsem se ocitl i já - červený kroužek 
2) Srazil mne na zem a já se ve velkém křiku, asi strachu, válel pod jeho předním levým kolem, kamion se zastavil, já se zastavil společně s ním schoulený do klubíčka v prostoru cca 1,5 metru čtverečního, díky nějakému zázraku, vedle levého předního kola cca 5 až 10 cm, zvedl jsem se díky pomoci obrubníku kola, velice pomalu, ohnutý do skoro pravého úhle, pomalu se „rovnal“ do cca 130stupňů. Jeden hodný člověk vlezl do mého auta, podal mi kabát s doklady a telefonem, já odpočíval mrznoucí v košili.
3) Auto z netknutého se změnilo ve vrak, to jsem však už nevnímal a viděl až po havárii, fotografie jsem dostal později od likvidátora pojišťovny.

Během několika minut se objevili záchranáři, kteří díky skrumáži dalších aut mi nemohli pomoci, v mezeře mezi auty jsem se s velkým vypětím prosoukal až k nim, dva mne drželi a dovedli do sanity-záchranky.

1) Měl jsem zkrvavěný obličej, spodní část těla-nohy se mi třásli, technicky popsáno snad 1000 kmitů za vteřinu a nešlo to zastavit. Díky určitému systému dýchání jsem se snažil to zastavit, což se dařilo/nedařilo a opět takto několikrát. V sanitě mne dostala na starost záchranářka, asi doktorka, která mne uklidnila, poskytla tu hlavní přímou pomoc ( upoutání na lůžko, sondy na tělo, skvělá komunikace, která mne velice pobavila a uklidnila, prostě ta by si zasloužila medaily za komunikaci a odbornost, profesionalitu). Podpora života kapačkou, měřením tlaku atd.atd. Ptala se na léky, alergie atd.atd. Pomáhal jí další záchranář z vrtulníku v nádherné helmě. Ta paní mi vlastně zpočátku nejvíce   Konstatovala, že se diví, že nemám zlámané ruce a nohy. Díky mnohaletému cvičení to moje svaly, asi i pevné kosti, vydržely.

1 
Foto: Středočeská hejtmanka Petra Pecková

2) Potom mne čaplo 6 záchranářů a doslova táhlo přes svodidla do vrtulníku (moje váha 104 kg , výška 182, tedy menší medvěd)
3) Ve vrtulníku probíhalo další zajištění podpory života, neustále vyptávání lékaře v helmě, zda se mnou něco není, hlava, nohy….atd.

Vrtulník
Ve vrtulníku 

4) Po cca 20 minutách, říkali to ve vrtulníku jsme přistáli na helioportu nemocnice Praha – Motol a začalo další pokračování. Byl jsem obeznámen, kde jsem.
a) Vše co jsem měl na sobě rozstřiženo a dovezen na CT celého těla
b) Bylo zjištěno, že mám zlomené 4 výrůstky na obratlích bederní páteře L1, L2, L3, L4.
c) Dovezen na traumatologické oddělení
d) Tam si mne vzala do parády zdravotní sestra a pomocí různých vodiček omyla moje nohy plné krve. Neustále se omlouvala, že to bude pálit. Obvázáno a dáno vše „do klidu“. To samé se týkalo i obličeje. Kapačky, kapačky proti bolesti, léky proti bolesti.

Několik fotografií mých poraněních je ve fotografické příloze.

V péči lékařů a zdravotních sester od čtvrtka do úterního odpoledne, kdy jsem byl propuštěn. Děkuji zachranářům hasičům a zdravotnickému personálu za veškerou péči. 

Kompletní fotografie najdte  zde: https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/702023/jedenactimilionova-skoda-36-nabouranych-aut-11-hodin-stojici-dalnice-nehoda-na-d5-z-ptaci-perspektivy.html

Video, které mi někdo poslal do mobilu, tedy jej uvádím jako veřejné a proběhlo již mnohokrát na internetu uvádím i s popisem, protože se týká přímo mne zde: https://www.youtube.com/watch?v=rsLe9-H99oc

 

 

 

 

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com