Špičkový výkon Lewis Hamiltona , grand prix Belgie formule 1 vyhrál Nico Rosberg F1, Formule 1 , orkuhy, závody | Constructors F1

etina English Rusky

Špičkový výkon Lewis Hamiltona , grand prix Belgie formule 1 vyhrál Nico Rosberg F1, Formule 1 , orkuhy, závody | Constructors F1 Constructors F1

Špičkový výkon Lewis Hamiltona , grand prix Belgie formule 1 vyhrál Nico Rosberg

Miroslav Sanytrák / foto Jiří Křenek | 28.8.16 | Aktuality

F1 2016

Grand prix Belgie – Spa formule 1 2016

 

Z první řady vyrazil jako blesk Nico Rosberg, kontakt Sebastiana Vettela a Kimi Raikkonnena, ten se propadá, přední křídlo je poškozené, roztočený Sebastian Vettel zůstal stát, poškozené křídlo má pravděpodobně i Max Verstappen. Ten však jede na druhém místě.

 

Max odstartoval skvěle, ale oba piloti Ferrari do sebe ťukli dost zle. Chybu udělal Sebastian Vettel, který nenechal místo svému kolegovi.

 

Max jede ihned do boxů a Nico Rosberg tak jede za vítězstvím bez vzrušení. Do boxů jede Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen je v boxu a hoří mu dřevěná podlaha . Carlos Sainz také odstavuje monopost díky celkovému poškození  pravé zadní pneumatiky monopostu formule 1.

 

4.kolo: Rosberg, Hulkenberg, Ricciardo, Bottas, Perez….

5.kolo: Kolize  - Werheim naráží ze zadu do Buttona a oba odstupují. Lewis Hamilton je na 11.místě.

 

6.kolo: Kevin Magnusen naráží do svodidel, šílená rána, ale je zdráv. Magnusen najel na obrubník a tím došlo ke snížení přítlaku , byla narušena mezní vrstva a s tím se už nedá nic dělat!  Saffety car vyjíždí na trať

1

2

3

8.kolo: Lewis Hamilton je už na 5.pozici

 

10.kolo: Vyvěšena červená vlajka a bude se startovat z boxové uličky tak jak jezdci byli za saffety carem. Na monopostech se může pracovat.

 

14:41 je velká cena formule 1  restartována.Celé závodní pole se uklidnilo.

18.kolo: Rosberg, Ricciardo, Hamilton, Hunkelberg, Alonso.

 

32.kolo: Rosberg vede a drží si situaci pevně v rukou. Za ním Ricciardo, Hamilton, vše je otázkou pneumatik, první dva jedou na tvrdých býlích, Hamilton na žlutých , které do konce závodu nevydrží.

 

33.kolo: Hamilton je v boxech pro bílou sadu pneumatik po deseti kolech na žluté sadě. Je to jeho třetí zastávka.

 

34.kolo: Rosberg, Ricciardo, Hunkenberg, Hamilton, který se během chvíle dostává před něho na třetí místo.

44.kolo: Cílem projíždí Nico Rosberg, z aním Daniel Riciardo a třetí místo drží Lewis Hamilton. Sice s malým štěstím havářií předcházejících pilotů,ale z posledního místa nakonec na třetí místo, což je super výkon. Lewis Hamilton si tak udržel první místo v pořadí mistrovství světa F1 2016.

4

 

 

 

 

 

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com