Žáci prvních tříd v Ústeckém kraji byli díky reflexním batůžkům nepřehlédnutelní Autodrom, Most, bezpečnost, žáci, prví třída, ústecký kraj | Constructors F1

etina English Rusky

Žáci prvních tříd v Ústeckém kraji byli díky reflexním batůžkům nepřehlédnutelní Autodrom, Most, bezpečnost, žáci, prví třída, ústecký kraj | Constructors F1 Constructors F1

Žáci prvních tříd v Ústeckém kraji byli díky reflexním batůžkům nepřehlédnutelní

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 2.9.19 | Bezpečnost i v F1

Bezpečnost 2019

Všichni žáci prvních tříd v Ústeckém kraji dostali v pondělí při příležitosti zahájení školní docházky baťůžky s výukovými pomůckami, reflexními prvky, pexesem s dopravními značkami a pracovním sešitem k osvojení základů bezpečnosti silničního provozu.

1

 

Na 8 500 batůžků zkompletovali a po městech rozvezli pracovníci mosteckého autodromu, který se letos aktivně přihlásil k projektu Bezpečná cesta do školy. Zaměřuje se na obezřetnost řidičů i chodců na začátku nového školního roku, při jeho koordinaci autodrom spolupracuje s Ústeckým krajem, policií a samostatným oddělením ministerstva dopravy BESIP.

Do litvínovské Sportovní soukromé základní školy přijeli prvňáčky v jejich důležitém životním kroku osobně podpořit výkonný ředitel společnosti AUTODROM MOST Ivo Diviš spolu s náměstky ústeckého hejtmana Martinem Klikou a Jaroslavem Komínkem. Popřáli žákům úspěšný nový školní rok a krátce přiblížili smysl projektu Bezpečná cesta do školy.

„Zebra je namalovaná na silnici, po které jezdí auta.

2

Je proto nutné se před vstupem na vozovku důkladně rozhlédnout. Zvláště teď, když máte hlavy ještě plné prázdninových zážitků a vaše pozornost je rozptýlená,“ apeloval zejména na nejmladší chlapce a dívky Jaroslav Komínek.

Podpora dětí a mladých lidí je podle Ivo Diviše v souladu s činnostmi autodromu zaměřenými na bezpečnost silničního provozu a zejména na preventivní akce právě pro chlapce a děvčata předškolního i školního věku a mladé začínající řidiče. „Nabízíme teoretickou a praktickou výuku základů bezpečnosti silničního provozu zábavnou formou dětem z prvního stupně základních a také mateřských škol. Školním výpravám se věnuje zkušený instruktor. Nejprve v učebně podle věku dětí vysvětlí principy bezpečnosti silničního provozu. Praktická část pak pokračuje na dopravním hřišti vybaveném značkami a semafory,“ vysvětlil ředitel.

3

4

Hřiště je po celý rok volně přístupné veřejnosti, kola, koloběžky či odrážedla i přilby si děti mnohou zdarma zapůjčit. Každý rok o prázdninách autodrom organizuje také příměstské dětské tábory pro chlapce a dívky od šesti do 15 let. „Snažíme se nabídnout opravdu zajímavý a pestrý program. I v tomto případě se zaměřujeme při volbě aktivit také na bezpečnost cyklistů a chodců. Učíme děti, jak se správně chovat při pohybu v rušných ulicích měst,“ doplnil ředitel.

Připomněl, že autodrom sleduje také skupinu mladých začínajících řidičů, organizuje pro ně například soutěže, při nichž si mohou vyzkoušet své znalosti a dovednosti v uzavřeném areálu. Eliminuje se tak maximálně možnost ohrožení jiných účastníků silničního provozu.

K projektu Bezpečná cesta do školy se připojili i další partneři mosteckého autodromu, společnosti Unipetrol a Severočeská teplárenská. Jejich zástupci předali reflexní batůžky prvňáčkům ve dvou základních školách v Mostě.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com