6 hodin Le Most 2008 F1,Formule 1, construct, konstrukce | Constructors F1

etina English Rusky

6 hodin Le Most 2008 F1,Formule 1, construct, konstrukce | Constructors F1 Constructors F1

6 hodin Le Most 2008

J.Beneš,text i foto | 14.8.08 | J. Beneš

Ve čtvrtek 14.8.2008 se uskutečnil na autodromu v Mostě čtvrtý ročník prázdninového závodu,

Ve čtvrtek 14.8.2008 se uskutečnil na autodromu v Mostě čtvrtý ročník prázdninového závodu, jehož tradice byla založena v roce 2005. Pořadatelé měli tehdy přislíbenou možnost uspořádat v dubnu v Brně čtyřiadvacetihodinovku, jenže díky poněkud laxnímu přístupu spolupořadatele musela být akce asi měsíc před realizací odvolána. Tím vzniknul abstinenční problém pro přihlášené týmy a bylo nutné hledat alespoň nějakou náplast na rozervaná srdce nadržená na něco tak mimořádného, jako je čtyřiadvacetihodinový automobilový závod.

Díky velkému pochopení vedení autodromu v Mostě se podařilo vyškrábat v již zcela zaplněném kalendáři jediný volný termín. Byl sice ve všední den, ale kdo si chce zazávodit, čas si vždycky najde.Akce se docela vydařila, takže od té doby si našla své pevné místo v kalendáři seriálu amatérských závodů ALS.

Letošní podnik proběhnul v docela klidném tempu, což může svědčit o tom, že pořadatelé už to mají v malíčku, tradiční účastníci se naučili dokonaleji ovládat svá vozítka a nervy dokážou taky docela slušně držet na uzdě, a nebo to byla pouhá náhoda, která ovšem v životě mívá také svou neoddiskutovatelnou váhu.

Startovalo se letmým startem v jedenáct a šachovnicový praporek učinil přítrž této atrakci přesně v sedmnáct hodin místního času. Na vojně jsme říkávali při hlášeních, že po dobu služby se nic mimořádného nestalo a to stejné by se dalo říct i o tomto podniku. Určitě trochu jiný názor budou mít "Marijánci", kterým jejich Subaru nevydrželo až do konce, a nebo borci Bandi teamu, jejichž turbo Corrado se odporoučelo taky neobvykle brzo. Svou dávku adrenalinu si určitě vychutnali i ti, kterým podivné potíže z přenosem dat časomíry, jistě udělaly své, při bezmocném přebíhání od jednoho zdroje informací ke druhému.

Počasí bylo krásně letní, ale zase ne až tak úmorné vedro jako poslední dobou v srpnu bývá, takže už se pomalu můžem připravovat na podzimní devítihodinovku, která se pojede na stejném místě, pouze s datem 18.10. Trochu toho tepla by se hodilo schovat, protože podzimní závody bývají většinou provázeny psím počasím. To sice docela vyhovuje technice, ale v boxech a okolí je to docela očistec. Navíc, příliš grogu se taky nedoporučuje.

Jura Beneš

Ještě odkaz na výsledky: http://www.arcbrno.cz/file/article-files/Vysledkova-listina-6-hodin-LE-MOST-2008.pdf









Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com