8. velká cena 2004 : Grand Prix KANADY - komentář F1,Formule 1, construct, konstrukce | Constructors F1

etina English Rusky

8. velká cena 2004 : Grand Prix KANADY - komentář F1,Formule 1, construct, konstrukce | Constructors F1 Constructors F1

8. velká cena 2004 : Grand Prix KANADY - komentář

L.Pecháček | 14.6.04 | Komentáře - L.Pecháček 2004

Kolik lze získat nebo ztratit jednou zastávkou u boxů? Záleží na tom, jak složitý a dlouhý je nájez

Kolik lze získat nebo ztratit jednou zastávkou u boxů? Záleží na tom, jak složitý a dlouhý je nájezd a výjezd a jak dlouho trvá mechanikům výměna pneumatik a doplnění pohonných hmot. Většinou to trvá 25 - 30 sekund. A právě tenhle časový interval sehrál hlavní roli v montrealském závodě. Geniální stratég Ferrari Ross Brown si dobře spočítal, že Michaelu Schumacherovi budou stačit jen dvě zastávky u boxu aby smazal časový odstup od svého bratra Ralfa, který byl nejrychlejší v tréninku a startoval z pole-position. Vedl pak až do poloviny závodu. Musel však k boxu 3x jako většina jezdců, kteří chtěli mít lehčí a tím i rychlejší vozy. Ta jedna zastávky rozhodla, že do čela se dostal Michael Schumacher a Ralf se musel spokojit až s druhou pozicí.

JENŽE! Technická kontrola po závodě přišla na to, že týmy Williams a Toyota použily nepovolené díly chlazení brzd a oba týmy diskvalifikovala: 2. R.Schumacher, 5. Montoya, 8 Da Matta a 10. Panis). Tím se jezdci v cíli posunuli na bodovaná místa: Barrichello z 3. na 2. místo, Räikkönen ze 7. na 5., Coulthard z 9. na 6. a nováček Glock s Heidfeldem z 11. a 12. místa na poslední dvě bodovaná. Ferrari dosáhl už letos svého 5.dvojvítězství a připsal si dalších 18 bodů. Pro Michaela Schumachera to bylo 8. vítězství na okruhu v Montrealu a to se zatím nikomu nepovedlo. Zároveň to bylo jeho 77. prvenství celkově. Vítězně tak vstoupil do třetí stovky svých startů v MS F1. Je na nejlepší cestě k titulu mistra světa.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com