86 vozů míří do Klettwitz se Zeknova Carboniacupem Carbonia , cup, autodrom, 2024, | Constructors F1

etina English Rusky

86 vozů míří do Klettwitz se Zeknova Carboniacupem Carbonia , cup, autodrom, 2024, | Constructors F1 Constructors F1

86 vozů míří do Klettwitz se Zeknova Carboniacupem

V.Rožánek/ Carbopnia Cup/ M.Sanytrák | 13.9.24 | Aktuálně

Carbonia Cup 2024

Sezóna Zeknova Carboniacupu se nadechla do poslední fáze a čekají nás poslední dva závody sezóny.

Carbonia Cup

Po několika horkých víkendech se nám trochu ochladilo a pro jezdce mající rádi déšť zřejmě bude u města Klettwitz na okruhu Lausitzring připraven další závod. Do tohoto závodu vložila prostředky firma ZEKNOVA, která je také hlavním partnerem celé sezony 2024 a závod taky nese jméno ZEKNOVA RACING DAY.

Lausitzring v Německu je známý z éry DTM, ale má i klopené zatáčky a párkrát se zde prohnali i závody Indycar. Závodníci Carboniacupu pojedou nezvykle v sobotu a pojedou velký okruh o délce 4,5km. Přes osmdesát jezdců si přijede zazávodit, včetně několika místních závodníků. Až na prototypy, který se díky špatnému povrchu na Lausitzring nechtělo, a tak jich pojede jen malá skupinka.

2

Ve skupině A1.3 pojedou tři vozy sovětské provenience, tedy němečtí závodních Kiwatt, Reich, Regel a Dross. Ve skupině A1 se těší na déšť Jiří Mika s Citroenem Saxo, Miroslav Pešek s Fordem Fiesta, Jiří Čížek s Felicií nebo Švýcar Hans von Ah na VW Golf I. Ve dvoulitrech A2 se předvedou Ivan Prantner s Audi A3, Pavel Zeman s Mazdou RX8, Zbyněk Čurda s BMW, Jiří Zeman s Hondou Type-R, nebo zahraniční účastníci Jasmin Stein s BMW 318ti nebo Christian Heinz s BMW 320. Ve skupině A3 do 3000ccm pojede jen jediný Čech Michael Adensam na BMW E36 328i proti zahraniční přesile s Walterem Forsterem a Olafem Hauesnerem na BMW M3, Emiljanem Peterem na BMW E30 325i nebo Mariusem Schäferem s BMW E90 325i. Maďaři vyslali na Lausitzring Ivana Ivanova a Ference Taschnera s BMW 330i. Skupinu A7 pro více upravené dvoulitry, která pojede společný závod s předešlými skupinami, má na startu Josefa Dauerera a Güntera Stubenraucha s vozy VW Scirocco.

3

Velká áčka začínají skupinou A4 do 3500ccm a v ní se představí Martin Toth s BMW E46 GTR, se stejným vozem Christoph Drauch z Rakouska, Riccardo Müller s VW Scirocco Cup nebo Niclas Witteborn na Audi TT. Nad 3500ccm pojedou ve skupině A5 Christian Mansfeld s BMW E30, Gábor Ponyiczki s BMW E36 GTR a Rakušan Christian Drauch na Porsche 993. Hned 5x Škoda Octavia III RS se představí ve skupině A6, tedy jezdci David Kratochvíl, Josef Vágner, Bedřich prokop, David Císař a po menší přestávce i Jiří Stránský. V A8 do 3500ccm více upravených aut pojedou tři Praga R1, tedy Jiří Ruml, Alex Tlustý a Roman Váca. Ve skupině A9 nad 3500ccm jede Tomáš Zabloudil, Christian Arnold s KTM GTX, Jan Mareček s Porsche 911 GT3 Cup, Michael Oliver s Porsche GT3 Cup nebo Pavel Sovička s Lotusem Emira GT4.

Cup

Skupina B pro cestovní sériové vozy uvidí ve skupině B2 Michala Zimmera na Toyotě Altezza. Ve skupině B3 přijedou pro předposlední body Felix Hasenöhrl s Toyotou Yaris GR, Milan Zubatý s Fordem Fiesta a Zdeněk Čurda s BMW 330i. V B4 do 3500ccm máme na startu Thomase Gerbera s VW Golf VIII, Silvestra Ulmanna s Nissanem 350Z, Ondřeje Friče s Lotusem Elise, Radka Zimmera s Lotusem Exige a Petra Koutského s Mazdou MX-5.  Jan Vojtko s BMW M2 a Pavel Sovička na Lotusu Exige 430 Cup se postaví na start skupiny B5.

Ve skupině C tentokrát nestartují Performery a to právě kvůli nevyhovujícímu povrchu pro jejich vozy. V C2 přijede na Lausitzring Jiří Švec s prototypem Funyo SP5 EVO, ve skupině C2+ nad 1800ccm uvidíme Pavla Sovičku na Lotusu 311 Eleven, v C3 pro Caterhamy do 1600ccm jede Simone Aglietii a v C5 pro vozy KTM X-Bow si to rozdají Miroslav Šimon a Radim Havlík.

Skupina D pro formulové monoposty má na startu v D1 Tomma Flemminga a Jana Kapra s Formulí Gloria a dvojici Martin Walther a Markus Dietze s formulemi BMW. Ve skupině D3 do 1600ccm uvidíme Martina Kuntzeho s Estonií 25, Ingo Weisse s  Renault 1.6, Nilse Holgera Wilmse na Melkusu 90 a dvojici vozů Formel ADAC s piloty Christianem Höffkenem a Heiko Wernerem. Ve dvoulitrech bude favoritem s F3 Niklas Meisenzahl, ale určitě velkým soupeřem mu budou Honza Rieger a Luboš Škarda s vozy formulí Renault, či Reinhard Zängler s Opel Lotus. D5 opět přivítá vozy F4, tedy Kiaru Henni, Güntera Schönfelda, Ralfa Glässera, Ralfa Bürgera, Franka Thalmanna, Timma Rädleina, či Jakuba Matušku.

Doufáme, že budete i tentokrát fandit svým favoritům a budeme se na všechny jezdce těšit na Lausitzringu, kde je pro diváky vstup zdarma.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com