Action Racing Team bere dvě vítězství na Drift Challenge Austria Action, Racing, Team Drift | Constructors F1

etina English Rusky

Action Racing Team bere dvě vítězství na Drift Challenge Austria Action, Racing, Team Drift | Constructors F1 Constructors F1

Action Racing Team bere dvě vítězství na Drift Challenge Austria

Ing.Martin Fučík/ Action Racing Team | 16.8.16 | Aktuálně

Dunlop Drift Challenge Austria 2016

Závodní tým Action Racing Mania měl o druhém srpnovém víkendu na programu další z mnoha výjezdů k našim jižním sousedům. V hornorakouském Teesdorfu se konal již pátý podnik letošní Dunlop Drift Challenge Austria.

Do Teesdorfu přijel Martin Jansa, šéf týmu a jezdec v jedné osobě s jasným cílem – zopakovat vítězství z čtvrtého podniku Drift Challenge. „Minule vše klaplo, tři suverénní jízdy vynesly vítězství, není důvod ho nezopakovat. A nebo, kdyby nic jiného, chci udržet Denka za zády a pomoct tak Tomášovi navýšit bodové vedení,“ poodhalil předstartovní taktiku Jansa.  Další z pilotů a průběžně vedoucí muž celého šampionátu, Tomáš Mičánek měl vytyčen úkol upevnit vedení nad druhým Güntherem Denkem a zvýšit tak šance na zisk titulu. „Jsou mezi námi jen dva body, pojedu, co to dá a uvidí se,“ šel do víkendu s přímočarou strategií Mičánek.  „Rád bych zopakoval dobrý dojem z minulého podniku a podpořil celý tým, místní trať mi sedí, myslím, že si víkend užijeme,“ představil svoje cíle matador týmu Karel Kučera.

V sobotu bylo na programu celkem osm volných tréninků, které už nebyly provázeny problémy se zavlažováním tratě. Naopak, jezdci si okruh, který se tentokrát jel po směru hodinových ručiček, pochvalovali. „Trať je celá dostatečně mokrá a nevysychá. Měl jsem sice drobné technické problémy, v předposledním tréninku jsem zažil pár horkých chvilek, kdy mi auto vinou prasklé hadičky přestalo úplně brzdit, ale celkově jsem spokojený,“ shrnul sobotní průběh Martin Jansa.

Na neděli organizátoři přichystali pro jezdce ranní warm-up, tři ostré jízdy a ideální slunečné počasí. Po první z jízd se schylovalo k zopakování vítězného double z předchozího podniku, v kategorii 4R3 vedl Tomáš Mičánek, na druhém místě Martin Jansa. Druhé kolo však přineslo drama v podání Martina Jansy, hned v první pravotočivé zatáčce ostrého kola došlo k výletu mimo trať, které Martina stalo deset vteřin a k tomu dalších dvacet trestných navrch. „Je to k vzteku, celý víkend projíždím první zatáčku čistě a teď takovýhle úlet. Byl jsem trochu rychlejší, levé zadní kolo se dostalo na suchou část tratě, chytlo grip a vykoplo mě na vnitřek zatáčky. V trávě mi chcípnul motor, pak jsem se jen těžko rozjížděl. Škoda, je to konec všem nadějím na slušný výsledek,“ hořekoval Jansa. Ve druhém kole sklidil potlesk za odvahu Karel Kučera. Po projetí cílem a najetí do první zatáčky zcela absurdní rychlostí následoval spekulární výlet do trávy a jen těsné minutí svodidel. „V prvním kole jsem do cíle brzdil zbytečně brzo, proto jsem to tentokrát podržel déle. Chtěl jsem to vyzkoušet, škoda trestných vteřin, ale rozhodně toho nelituju,“ smál se v cíli Karel Kučera.

Po třetím kole se však nejvíce smál Tomáš Mičánek, tři takřka bezchybné jízdy resultovaly ve zcela jasné vítězství v kategorii 4R3, druhé místo napříč všemi kategoriemi a taktéž vítězství v kategorii Rookies. „Jsem naprosto spokojený, na co jsem šáhnul, to tenhle víkend vyšlo. Musím poděkovat týmu za skvělou podporu, technika šlapala na výbornou a ani já jsem nedělal nějaké výrazné chyby,“ shrnul Mičánek předposlední podnik Drift Challenge. Na čtvrtém místě mezi čtyřkolkami se umístil Martin Jansa: „Je to škoda, jedna nepovedená zatáčka a celý víkend k ničemu. Bohužel jsem ani Tomášovi nepomohl v boji o titul. Snad si za měsíc v Melku spravím chuť.“ Karel Kučera v kategorii nesilnějších zadokolek si o jedno místo polepšil a bral taktéž bramborovou medaili.

Nyní čeká na Action Racing Team náročný víkend na Slovakia Ringu, kde se typické červeno-černo-bílé barvy představí během čtvrtého podniku Octavia Cupu. „Z organizačních důvodů jedeme na Slovensko pouze v omezené sestavě. I přesto ale průběžně třetímu Michalu Vorbovi jsme připraveni poskytnout perfektní podmínky, aby už prolomil smůlu druhých a třetích míst a konečně vybojoval stupínek nejvyšší,“ sdělil šéf tým Martin Jansa k dalšímu programu.     

Velkou galerii z tohoto podniku naleznete na týmovém Facebooku <https://www.facebook.com/Action-Racing-Mania-120406541306652/photos/?tab=album&album_id=1422533241093969>

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com