Action Racing Team pomýšlí v Octavia Cupu na nejvyšší příčky Škoda, Octavia,cup, 2017, Action, Tachlovice | Constructors F1

etina English Rusky

Action Racing Team pomýšlí v Octavia Cupu na nejvyšší příčky Škoda, Octavia,cup, 2017, Action, Tachlovice | Constructors F1 Constructors F1

Action Racing Team pomýšlí v Octavia Cupu na nejvyšší příčky

Ing.Martin Fučík/ Action Racing Team | 22.3.17 | Aktuálně

Octavia Cup 2017

Pouhé čtyři týdny zbývají do startu jednoho z předních evropských cupových seriálů – Octavia Cup 2017 – a závodní tým Action Racing Mania bude opět u toho.

Během zimní pauzy se vedení týmu rozhodlo dát v nadcházející sezóně této jezdecky i divácky atraktivní sérii prioritu a jde do Octavia Cupu 2017 s nejvyšším nasazením. „Úspěšná sezóna v minulém roce nás přesvědčila, že to je projekt, kterému se chceme dlouhodoběji věnovat. Proto jsme se rozhodli dát Octavia Cupu přednost před jinými sériemi a v letošní sezóně se proto budeme soustředit hlavně na ni,“ poodhaluje plány na novou sezónu šéf týmu Martin Jansa. „Přes zimu se nám podařilo získat další cupovou Octavii, a tak se třemi vozy patříme mezi nejsilnější týmy celého seriálu. Posílili jsme i tým mechaniků a rozšířili jsme také technické vybavení, opět budeme v paddocku nepřehlédnutelní,“ těší se Jansa.

Hvězdou týmu a jedním z největších favoritů Octavia Cupu zůstává Michael Vorba.

Devětadvacetiletý závodník, který minulém roce zažil ve své žluté Octavii neuvěřitelně vyrovnanou sezónu. Tu završil celkovým třetím místem a letos pomýšlí na útok nejvyšší příčky. „Už není na co čekat, s týmem chceme dokončit první. Pochopitelně, pokud to nevyjde, nebudeme mluvit o katastrofě, ale s týmem do toho dáme vše.  Jsem moc rád, že mi tým nabídnul spolupráci v nové sezóně a už se moc těším na závody, kde se každé kolo něco děje a kde se opravdu závodí, “ plánuje Vorba.

Druhým jezdcem týmu, který usedne do nového týmového vozu v modrém designu, je zkušený okruhový závodník Michal Petrů. Pilot, který sedlal například formuli Van Diemen či Lamborghini Gallardo SuperTrofeo, přijímá Octavia Cup jako novou výzvu. „Předokolka i pohárové závodění pro mě bude novou zkušeností. Cupové série mě vždy lákaly vyrovnaností soubojů, předokolka bude vyžadovat jiný jízdní styl, ale věřím, že si na novou techniku brzo zvyknu,“ přibližuje Michal Petrů svoje očekávání. „Od své první sezony v Octavii čekám spíše spoustu nového, krásné souboje na trati a obecně si žádné konkrétní cíle nedávám. Alespoň z počátku sezony, v podzimní části sezony bych však už chtěl útočit na pódiová umístění,“ formuluje svoje cíle Petrů.

Nováčkem v týmu i ve světě plechových aut bude dvacetiletý David Klar.

Frýdecko-místecký závodník, který má zkušenosti ze závodů Mistovství Evropy v kartingu bude hájit barvy Action Racing Mania v červené Octavii se startovním číslem 6.  „Určitě se velice těším, mám za sebou jedno testování, které proběhlo v říjnu. Příjemně mě překvapilo, jak auto fungovalo. Přechod z motokár jsem čekal mnohem náročnější. Přeci jen motokáry jsou lehké a reagují naprosto přesně, zatímco cestovní vozy mají nějakou hmotnost, což vlastnosti podstatně ovlivní,“ shrnul dosavadní zkušenosti s cupovou Octavií Klar. „Sám ale nevím, co mám od sezony 2017 čekat. Všichni hovoří o tom, že premiérový rok je o seznamování, ale já bych to tak úplně brát nechtěl, přeci jen zůstávám ambiciózní. Nechci jezdit celý rok poslední, to by mě nebavilo,“ představuje své Klar cíle.

„I když bude letos hrát Octavia Cup hlavní roli v našem kalendáři, nebude to zdaleka jediná série, které se účastníme. Sice díky termínovým kolizím letos vypadne rakouská Drift Challenge, o to víc se budeme soustředit na okruhy,“ dodává šéf Týmu Jansa. „Se svým Porsche 997 GT3 určitě do bojů zasáhnu, ve hře jsou třeba DMV-GTTCC, P9 Challenge nebo možná i FIA CEZ,“ zakončuje Jansa.  

Galerie

Štítky

 


Vůz Škoda Octavaia Cupu

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Motor Pední svtlo Pední spojler Kapota Kamery Pední sklo a strae Baterie Elektrozvod Pední kolo Pedály Podvozek Kliky dveí Pásy Sedadlo Ochranný rám Zadní kídlo Zadní svtlo Nádr volant Tachometr Ty ízení Zrcátko Výfuk a výfukové potrubí Zadní náprava a pérování Zadní kolo a zadní brzda Brzdy Pední náprava a pérování

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com