Adrenalin, ale i skvělý doprovodný program. Co chystá Středoevropská rally pro fanoušky? Středoevropsaká rally, Rally, CER, 202č | Constructors F1

etina English Rusky

Adrenalin, ale i skvělý doprovodný program. Co chystá Středoevropská rally pro fanoušky? Středoevropsaká rally, Rally, CER, 202č | Constructors F1 Constructors F1

Adrenalin, ale i skvělý doprovodný program. Co chystá Středoevropská rally pro fanoušky?

Tibor Alföldi Head of communications WRC CZE | 8.10.24 | Aktuálně

Central European Rally 2024

Čtyři dny akční podívané na osmnácti rychlostních zkouškách a k tomu koktejl atraktivního programu mimo měřené úseky, na nichž své umění předvede světová elita. Středoevropská rally, předposlední závod letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích, chystá od 17. do 20. října pro fanoušky motorsportu komplexní zážitek od slavnostního startu v Praze po cílovou rampu v bavorském Pasově.

CER

Organizátoři se po loňské nadmíru úspěšné premiéře Středoevropské rally, na niž zavítalo více než 125 000 diváků, netají snahou opět posunout laťku atraktivity o kus výš. Všechny důležité informace fanoušci najdou na webu soutěže www.centraleuropeanrally.eu či v mobilní aplikaci TW-Sportsoft. 

Čtvrtek: Divoký start


Centrem dění prvního dne Středoveropské rally budou Praha a Klatovy. Už v 9:30 odstartuje v Točné na jižním okraji hlavního města shakedown a již v 9:00 se otevřou brány dostihového závodiště ve Velké Chuchli, na němž se odpoledne odehraje úvodní superspeciálka. Již od dopoledních hodin ale poběží v areálu bohatý doprovodný program včetně přenosu shakedownu a dalších důležitých momentů soutěže na velkoplošné obrazovce.


Slavnostní start se odehraje ve 14.00 na Hradčanském náměstí hned vedle Pražského hradu, kde budou mít fanoušci možnost potkat hvězdy světové rally při autogramiádě u rampy. Pražskou část programu pak uzavře od 15 hodin atraktivní super speciální rychlostní zkouška ve Velké Chuchli, jejíž součástí bude nově i skok, na němž budou posádky plachtit desítky metrů vzduchem.


V Klatovech se program pro fanoušky rozběhne v pravé poledne, chybět nebude opět přenos na velkoplošné obrazovce. Posádky po úvodní supererzetě v Chuchli dorazí do brány Šumavy během odpoledne a během přeskupení budou mít fanoušci šanci prohodit s hvězdnými jezdci pár slov či ulovit autogram. V podvečer pak v Klatovech odstartuje 12 km dlouhá druhá erzeta, která nabídne atraktivní souboj o vteřiny v magicky oslnivé atmosféře přídavných světelných ramp na kapotách rally speciálů. Speciálním tipem organizátorů je fanouškovská zóna u obce Bolešiny, kde vozy přeletí přes skok a kde je bude možné dlouho sledovat.

 

Pátek: Akce v okolí koňského ranče


Orientace diváků mezi fanzónami při Středoevropské rally by neměla činit žádné potíže. Na hlavních silnicích kolem tratí budou dobře označené příjezdové cesty a každá zóna nese název tvořený písmenem a číslem. Písmeno označuje rychlostní zkoušku, číslo pak pořadí zóny podél tratě. Rychlostní zkouška v Klatovech, která přivítá posádky i v pátek ráno, tak nabízí divákům zóny B2-B8, zmíněný prostor u Bolešin má číslo B4. Návštěvu těchto zón lze navíc snadno spojit s návštěvou Klatov.

 2

Rychlostní zkouška Strašín (SS4/7, písmeno D) nabízí ideální příležitost pro, kteří přijedou na Středoevropskou rally kempovat. A to v areálu koňského ranče Hoslovice, který vedle možnosti zaparkovat obytný vůz nabídne v průběhu celé soutěže atraktivní program s jezdeckými vystoupeními, jízdou dětí, videoprojekcí, bohatým a kvalitním cateringem s místními specialitami a mnoho dalšího. Tajným tipem na akční podívanou je pak fanzóna D10 u Hoslovic, kde posádky čeká prudká odbočka po rychlém nájezdu.


Na čtvrté erzetě na českém území v Šumavských Hošticích (SS 5/8, písmeno E) je pak horkým tipem fanzóna E16. Z ní diváci uvidí posádky v akci na délce bezmála jednoho kilometru, na němž jezdce prověří dvě zatáčky a malý skok. Odtud závodní vozy pojedou do Prachatic na náměstí, kde projíždějí kontrolou.


Sobota a neděle: Adrenalin na pomezí i závěrečný skok

V pátek večer se pak posádky přesunou do hlavní servisní zóny v Karpfhamu u Bad Griesbachu. A adrenalin poteče proudem i o víkendu na území Německa a Rakouska. Parádní podívanou při atraktivní erzetě „Granit und Wald“ (SS 9/12, písmeno F) slibuje fanzóna F20, na přeshraniční vložce „Beyond Borders“ by pak fanoušci neměli minout zónu G22, z níž bude dokonalý výhled na velkolepý skok.

V neděli mohou ještě zamíchat pořadím čtyři rychlostní testy a zlatým hřebem celé soutěže bude samotný závěr v Pasově: vozy totiž po projetí cílové čáry proskočí cílovým obloukem! Centrum historického města na třech řekách pak bude svědkem vyvrcholení Středoevropské rally v podobě dekorování vítězů i pestrým doprovodným programem pro fanoušky v průběhu celého dne.

Program Středoevropské rally

Čtvrtek 17. října 2024

9:00: Otevření arálu Powertica arena ve Velké Chuchli (včetně přímého přenosu shakedownu a startu).

9:30: Start Shakedownu s přímým přenosem na LED obrazovky na Chuchelském závodišti.

10:00: Doprovodný program na závodní dráze chuchelského závodiště.

12:00: Fanouškovský program v centru Klatov.

13:00: Příjezd dvaceti vybraných posádek na Hradčanské náměsti na autogramiádu a ceremoniální start.

14:00: Ceremoniální start u Pražského hradu (Hradčanské náměstí).

15:00: SS 1 - Powertica arena Velká Chuchle (písmenné označení A).

18:26: SS 2 - Klatovy 1 (B).

Pátek 18. října 2024

Celý den: Program na koňském ranči Hoslovice (u fanzóny D10).

6:45: Start druhého dne z nočního parc fermé v Klatovech.

7:00: Technická zóna Janovice.

8:02: SS 3 - Klatovy 2 (B).

9:32: SS 4 - Strašín 1 (D).

10:42: SS 5 - Šumavské Hoštice 1 (E).

10:50: Prachatice náměstí – průjezdová kontrola.

13:11: SS 6 - Klatovy 3 (B).

13:58: Přeskupení a technická zóna Janovice.

16:14: SS 7 - Strašín 2 (D).

17:24: SS 8 - Šumavské Hoštice 2 (E).

20:04: Parc fermé a technická zóna Karpfham / Bad Griesbach.

Sobota, 19. října 2024

Celý den: Servisní zóna pro ADAC Opel Electric Rally Cup v Hauzenbergu.

6:20: Start třetího dne ze servisní zóny Karpfham / Bad Griesbach.

7:58: SS 9 - Granit und Wald 1 (F).

9:05: SS 10 - Beyond Borders 1 (G).

10:34: SS 11 - Schärdinger Innviertel 1 (H).

11:40: Přeskupení a technická zóna Karpfham / Bad Griesbac.

14:28: SS 12 - Granit und Wald 2 (F).

15:35: SS 13 - Beyond Borders 2 (G).

17:04: SS 14 - Schärdinger Innviertel 2 (H).

18:07: Parc fermé & technická zóna Karpfham / Bad Griesbach.

Neděle 20. října 2024

Celý den: Zahájení v Hauzenbergu, časová kontrola a prezentace na Radničním náměstí.

7:20: Start čtvrtého dne ze servisní zóny Karpfham / Bad Griesbach.

9:11: SS 15 - KNAUS TABBERT Am Hochwald 1 (K) s výstavou modelů KNAUS TABBERT a zastávkou pro kyvadlovou dopravu diváků směrem na Jägerbild.

10:35: SS 16 - Passauer Land 1 (L).

11:33: SS 17 - KNAUS TABBERT Am Hochwald 2 (K).

13:15: SS 18 - Wolf Power Stage Passauer Land 2 (L) s květinovým ceremoniálem v Nordic Centre of Excellence v Jägerbild.

15:30: Pódium a předávání cen v centru Pasova (Rathausplatz).

Web:                                      www.centraleuropeanrally.eu

Předprodej vstupenek:         www.centraleuropeanrally.eu/tickets

 

Pořádající kluby:                   Autoklub ČR, ADAC, ÖAMTC

Hlavní partneři:                     Powertica, Národní sportovní agentura

Event partneři:                      Knaus Tabbert, Starline, Puma, Eibach, Safe Now, Maier Korduletsch 

Regiony:                                 Praha, Klatovy, Jihočeský kraj, Plzeňský kraj 

Mediální partneři:                 TV Nova, Deník.cz, Frekvence 1, Rally Magazín, eWRC.cz

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com