Auta bez dveří i s bývalým šampionem F1 za volantem NASCAR, Autodrom , Most, auta, Euroseries | Constructors F1

etina English Rusky

Auta bez dveří i s bývalým šampionem F1 za volantem NASCAR, Autodrom , Most, auta, Euroseries | Constructors F1 Constructors F1

Auta bez dveří i s bývalým šampionem F1 za volantem

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 28.3.19 | Aktuálně

NASCAR Whelen Euroseries 2019

Druhým svátkem motorsportu bude 28. - 30. června OMV MaxxMotion NASCAR show, kdy se v české premiéře představí NASCAR Whelen Euroseries.

1

Na rozdíl od USA, kde speciály krouží na oválech, se v Evropě jezdí zejména na klasických přírodních okruzích. Podmínkou je, aby divák měl výhled alespoň na 50 procent trati. Hvězdami víkendu budou mistr světa F1 z roku 1997 Kanaďan Jacques Villeneuve a také nejzkušenější závodnice ve startovním poli Ellen Lohr.  Žena, která má za sebou mimo jiné vítězství v DTM, účast na Rallye Dakar i mistrovství Evropy okruhových tahačů, patří k legendám německého motorsportu. „Není vyloučeno, že se závodů NASCAR v Mostě zúčastní také Bobby Labonte, šampion nejvyšší americké ligy NASCAR z roku 2000, který za svou kariéru absolvoval 729 závodů a vydělal více než 81 milionů dolarů. O pikantní souboje nebude nouze,“ doplnila obchodní a marketingová ředitelka společnosti AUTODROM MOST Jana Svobodová.

Stroje jezdící NASCAR (National Association for Stock Car Auto Racing) tvoří svařený trubkový rám, do kterého je zasazen interiér a motor, zakrytý karoserií z laminátu.

Konstrukce všech vozů je identická, jsou poháněné motorem Chevrolet V8 o výkonu 450 koní přes čtyřstupňovou manuální převodovku na zadní nápravu. Piloti nemají k dispozici žádné elektronické pomůcky.

2

České „želízko v ohni“ bude kout pilot z Litomyšle Martin Doubek startující za Hendriks Motorsports vozem Ford Mustang. Součástí víkendu budou také souboje historických vozů, a to včetně monopostů excelujících v minulém století na věhlasných světových okruzích. Do Mostu se nablýskaní veteráni sjedou už potřetí.

Doubek i Lohr ve čtvrtek 28. března v Mostě premiérově svou techniku testovali.

Martin zajížděl úvodní časy kolem 1:45,5 minuty na jedno kolo. „Ještě vyměním pneumatiky, takže to vidím na zlepšení o zhruba 1,5 vteřiny,“ uvedl sympatický jezdec po prvním seznámení s tratí. Držitelem traťového rekordu mosteckého autodromu mezi automobily je Němec Stefan Mücke, který v květnu 2009 zvládl nejrychlejší kolo ve voze Mercedes Benz C-Klasse DTM za 1:25,6 minuty.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com