Autodrom nabízí mobilní školení pro časté cesty do Německa Autodrom, Německo, Most, jízdy, školení | Constructors F1

etina English Rusky

Autodrom nabízí mobilní školení pro časté cesty do Německa Autodrom, Německo, Most, jízdy, školení | Constructors F1 Constructors F1

Autodrom nabízí mobilní školení pro časté cesty do Německa

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 27.7.17 | Aktuality

Most 2017

Autodrom nabízí mobilní školení pro časté cesty do Německa

Profesionálním i amatérským řidičům, kteří podnikají časté cesty do sousedního Německa, nabízí společnost AUTODROM MOST mobilní školení. „Zaměřili jsme se na rozdíly v silničních zákonech obou zemí, řidiče upozorňujeme na důležitá pravidla, jež jsou odlišná od těch našich a při jejichž nedodržování či porušování hrozí výrazné sankce,“ vysvětlil zkušený instruktor kurzů bezpečné jízdy a lektor mobilního školení Jiří Patera.

Na neoznačených křižovatkách a výjezdech má v Německu, stejně jako v Česku, přednost řidič přijíždějící zprava. Na křižovatce řízené světly se tuzemští řidiči setkají v Německu se statickou nesvítící zelenou šipkou umístěnou na dodatkové tabulce vpravo vedle červeného světla semaforu. Tato šipka povoluje odbočení vpravo i přes svítící červené světlo semaforu, řidič však musí předtím zastavit na čáře pro zastavení vozidel Haltlinie. Přitom musí dát přednost v jízdě všem účastníkům silničního provozu ve volném směru a chodcům.

„Zcela odlišné jsou v Německu na dálnicích a silnicích s nejméně dvěma jízdními pruhy pro jeden směr také pokyny pro vytvoření volného průjezdu pro vozidla s právem přednosti v jízdě, tedy záchranáře, hasiče a policisty. Rozdílů, na něž je třeba si dát pozor, je ale pochopitelně mnohem více. Naše mobilní školení s nimi seznámí zájemce záživnou a zábavnou formou, nechybí ani fotografická dokumentace a animace,“ doplnil Patera.

Bezpečnost je podle obchodní a marketingové ředitelky autodromu Jany Svobodové jednou ze stěžejních priorit společnosti.

„Bezpečnostní tematika je součástí veškeré činnosti autodromu. Pro zájemce z řad veřejnosti, ale i profesionální řidiče včetně integrovaného záchranného systému, tedy policisty, hasiče a zdravotníky, organizujeme celodenní kurzy bezpečné jízdy. Praktické výuce na cvičných plochách předchází teoretická příprava v učebně. Cílem kurzů je seznámit řidiče s nejčastějšími krizovými situacemi, s nimiž se mohou setkat každý den v běžném silničním provozu. S pomocí instruktora se naučí tyto situace nejen zvládat, ale také jim předcházet,“ vysvětlila.

Rozšíření portfolia nabízených kurzů bezpečné jízdy je podle Svobodové logickou reakcí na velmi časté výjezdy řidičů z regionu za pracovními povinnostmi či nákupy zejména do sousedního Saska. „Napadlo nás podrobně porovnat naše pravidla silničního provozu s těmi, jež platí v Německu. Zájemcům pak erudovaně vysvětlíme důležité rozdíly, na něž se musejí připravit. Kurz je mobilní, lektor přijede za zákazníkem. Je určitě vhodný pro zaměstnance dopravců, firem a například také pro autokluby. Kurz si však může objednat kdokoli,“ doplnila.

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com