Autoklub ČR bude školit řidiče PPL CZ i v roce 2023 Bezpečnost, PPL, aktuálně, F1, formule 1, konstrukce, autoklub | Constructors F1

etina English Rusky

Autoklub ČR bude školit řidiče PPL CZ i v roce 2023 Bezpečnost, PPL, aktuálně, F1, formule 1, konstrukce, autoklub | Constructors F1 Constructors F1

Autoklub ČR bude školit řidiče PPL CZ i v roce 2023

AMK PRESS | 6.2.23 | Aktuality

Bezepčnost 2023 - PPL

Již předloni proběhl pilotní program vzdělávacích kurzů pro řidiče PPL CZ, který zajišťoval Autoklub České republiky. V minulém roce se spolupráce mezi tradiční motoristickou organizací a jednou z nejvýznamnějších tuzemských firem v oblasti balíkové logistiky rozběhla naplno. Proškoleno bylo na dvě stovky řidičů. Stejný rozsah je naplánován i letos, všechny kurzy proběhnou na polygonech sdružených v Asociaci center pro zdokonalovací výcvik řidičů AČR. 

1

 

Cílem spolupráce PPL CZ s Autoklubem České republiky je v první řadě posílení bezpečnosti řidičů v provozu a jejich zdokonalení ve zvládání rizikových situací, jako jsou krizové brzdění, rychlé vyhýbání se překážkám či aquaplaning. Absolvování speciálních kurzů pro řidiče přispívá ke snížení nehodovosti i vzniku potenciálních škod na majetku a zdraví dalších účastníků silničního provozu.

„V PPL CZ je pro nás bezpečnost na prvním místě, a to nejen uvnitř naší sítě, ale ve všech oblastech, ve kterých působíme. Investice do kurzů zaměřených na bezpečnost silničního provozu je jasným důkazem, že ke svému závazku předního balíkového dopravce přistupujeme maximálně zodpovědně. Tyto aktivity jsou vedle mnoha dalších také plněním závazků naší strategie ESG. Pro své aktivity a přístup patříme mezi jedničky balíkového trhu. Zároveň jsme vyhledávaným zaměstnavatelem i spolehlivým partnerem pro silniční dopravce. Vzdělávací aktivity navíc plně souvisí s našimi investicemi v oblasti snižování uhlíkové stopy, zavádění alternativních pohonů a využívání obnovitelných zdrojů energie,“ zdůraznil David Voznička, provozní ředitel přepravní společnosti PPL CZ.

Samotné školení je rozděleno na dvě části. První obsahuje online výuku zakončenou testem teoretických znalostí pravidel, řešení krizových situací, a také aktuální legislativy. Po absolvování testu pak probíhají praktická školení na polygonech v průběhu celého roku. Řidiče čeká vedle teoretické přípravy také čtyřhodinová praktická jízda, během které se zdokonalují ve zvládání krizových situací.

„Spolupracovat s PPL CZ, jedním z lídrů přepravy zásilek na trhu, je pro nás v oblasti vzdělávání profesionálních řidičů velmi přínosné. Je skvělé mít takového partnera, pro kterého je důraz na bezpečnost a zvyšování kvalifikace řidičů prioritou. Společensky odpovědné firmy dokáží svým přístupem proškolit širokou skupinu řidičů, kteří se na silnici pohybují každý den, a tím přispívají k pozitivnímu ovlivnění statistik dopravní nehodovosti. Kéž by takových společností, jakou je PPL CZ, bylo co nejvíce,“ uvedla Veronika Truhlářová, manager úseku Obecný motorismus Autoklubu České republiky.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com