Bronz na závěr Adam Kout, jezdci, motokáry, okruy, moto | Constructors F1

etina English Rusky

Bronz na závěr Adam Kout, jezdci, motokáry, okruy, moto | Constructors F1 Constructors F1

Bronz na závěr

Marek Chvála,Sport Press,s.r.o./foto V.Ondráček | 7.8.16 | Aktuálně ze světa Superkart

Superkart 2016

Adam Kout

V posledním klání letošního mistrovství Evropy superkartů byl Adam Kout na trati v Assenu původně klasifikován až jako pátý. Po časové penalizaci dvou soupeřů nicméně poskočil na třetí příčku.

„Od počátku jsem cítil, že na rovinkách nemám rychlost. Pohyboval jsem se mezi třetí a pátou pozicí, pár lidí jsem předjel, pár zase předjelo mě, zazávodil jsem si, ale nebylo to ano,“ konstatoval český reprezentant, jenž si už včera zajistil v předstihu mistrovský titul a mohl tím pádem brát relativní nezdar s nadhledem. „Zablokovala se zadní brzda, a to tak, že zadní nápravu nejde vůbec natáčet,“ vysvětlil příčinu potíží šéf Koutovy stáje MS Kart Milan Šimák. Ten slavil nemalý úspěch i jako konstruktér – nejlepší tři v konečném pořadí používají jeho podvozky!

A jak novopečený šampion hodnotí právě skončenou sezonu? „Byla poměrně krátká, obsahovala jen čtyři závody. Příprava ve Francii nedopadla úplně nejlépe, ale o to pečlivěji jsme se chystali na Evropu. Klíčový byl podle mě podnik v Lédenonu. Na dráze, která nám neměla moc sedět, jsme posbírali hodně bodů. Od toho jsme se odrazili. Následoval dvojnásobný triumf v Doningtonu a nakonec jsme to zvládli i tady v Assenu. Chci moc poděkovat všem, kteří se o tenhle skvělý výsledek zasloužili, hlavně tátovi, který byl zároveň i největším sponzorem, panu Šimákovi a celému jeho týmu. Bez nich bych nedosáhl ničeho.“

 

Výsledky nedělního závodu:

  1. Yannick de Brabander (B, MS Kart/VM)
  2. Peter Elkmann (D, MS Kart/VM,+1,256)
  3. Adam Kout (CZ, MS Kart/DEA, +2,290)
  4. Andreas Jost (D, Anderson/VM, +9,881)
  5. Liam Morley (GB, Anderson/DEA, +10,294)

 

Konečné pořadí ME superkartů:

  1. Kout 116, 2. Elkmann 97, 3. De Brabander 94, 4. Morley 62, 5. Marcel Maasmann (NL, Anderson/VM) 54…

Štítky

 


Superkart

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com