Budoucí piloti FORMULE F1 v Třinci a zúčastnit se tohoto závodu bylo splněným snem Maxe Karhana ve třídě OK. Max Karhan, WSK, Lukamotorsport, F1, motokáry | Constructors F1

etina English Rusky

Budoucí piloti FORMULE F1 v Třinci a zúčastnit se tohoto závodu bylo splněným snem Maxe Karhana ve třídě OK. Max Karhan, WSK, Lukamotorsport, F1, motokáry | Constructors F1 Constructors F1

Budoucí piloti FORMULE F1 v Třinci a zúčastnit se tohoto závodu bylo splněným snem Maxe Karhana ve třídě OK.

Vláďa Rožánek, Lukamotorsport 2023 Foto Arnaud Vinyals a Ondra Beneda | 26.5.23 | Aktuálně ze světa

Max Karhan a Třinec 2023

Max Karhan na ME FIA Karting Steel Ring Třinec 2023

Pokud chceš být jednou v závodech dobrý a posouvat se dále vpřed, je potřeba závodit s těmi nejlepšími. prohlásil Max. A povedlo se díky partnerům, bez kterých to nejde.

1

Byla možnost, aby Max startoval v tomto šampionátu na divokou kartu. Zúčastnil se tak jednoho ze čtyř na závodů mistrovství Evropy 2023, který se jel na okruhu Steel Ring v Třinci.

Konkurence se sešla opravdu veliká a stala se důležitým mezníkem v letošní sezóně v kategorii, ve které letos startujeme. Startovní rošt čítal celkem 204 závodníků a závodnic ve třech kategoriích a 60 národností z celého světa. Někteří z nich startují třeba v juniorských týmech formule F1. Celkem tisíc účastníků, včetně mechaniků a členů týmu se na Steel Ringu sešlo.

Max dorazil na Steel Ring s mechanikem Honzíkem už v úterý odpoledne. A od středečního rána si připravoval techniku včetně dalšího nového podvozku, který byl potřeba po předchozím závodě. Dále bylo zapotřebí zajistit od pořadatele potřebný předepsaný benzín, suché plus mokré pneu a projít technickými i administrativními přejímkami.Ve čtvrtek Max odjel několik volných tréninků určených pro jeho kategorii. Počasí přálo k otestování jak suchého, tak mokrého podvozku a zajetí motorů připravených od motorářů rodiny Machačů.

Ztráta na nejrychlejší byla pro Maxe přijatelná, ale bohužel dost veliká. Při tréninku nastalo několik nepříjemností. Jednou přestal jet motor a podruhé si jezdec stěžoval na brzdy. Podvozky prošly jinak výbornou přípravou. Ve středu večer bylo vše připravené tak, aby se Max mohl pustit do pátečního zápolení na trati. V pátek se jely ještě dva volné tréninky, po kterých následoval trénink měřený, kde Max zajel 21 čas a byl zařazen do skupiny E. Ten samý den se odjel ještě první Heat E+F kde Max dojel na místě 16.

2

 

Neděle začala také ranním Warmupem a pokračovala Prefinálovou jízdou. V té však bohužel motor znovu vypověděl službu a tři kola do cíle se motokára zastavila.

3

Max po závodech řekl: Máme zase mnoho dalších zkušeností mezi nejrychlejšími soupeři světa a možnost se tohoto závodu vůbec zúčastnit znamená pro mě velký úspěch. Děkuji moc mechanikům a partnerům za podporu moc si toho vážím.

Další závod 13.-16. září 2023 EURO SERIES CHAMPIONS OF THE FUTURE Franciacorta

https://www.franciacortakartingtrack.com/

Stránky okruhu můžete navštívit zde: https://www.steelring.cz

Pořadatele akce naleznete na tomto linku: https://www.fiakarting.com/…

Štítky

 


Konstrukce motokáry

Klikněte na část, která vás zajímá

Konstrukce motokáry 1 7 13 14 10 12 4 3 9 5 11 8 6 2

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com