Carbonia Cup - opět úspěch mostecké stáje! Carbonia cup, 2018, | Constructors F1

etina English Rusky

Carbonia Cup - opět úspěch mostecké stáje! Carbonia cup, 2018, | Constructors F1 Constructors F1

Carbonia Cup - opět úspěch mostecké stáje!

Dušan Matouš/HKC Racing Team - Lutop | 21.5.18 | Aktuálně

Carbonia Cup 2018

Maďarské stříbro pro HKC Racing Team - Lutopol

 

Závodní tým HKC Racing - Lutopol se vrátil z maďarského okruhu Panoniaring, kde pokračoval letošní ročník Carbonia Cupu. Pilot Petr Zelenka tu na dosud neznámé trati velmi dobře zabojoval se svou dvoulitrovou formulí Renault a přivezl stříbro.

Maďarská závodní dráha měří skoro pět kilometrů, přesněji 4740 metrů a nachází se u městečka Sárváru nedaleko od hranic s Rakouskem.

Už zaznělo, že Petr Zelenka, ale ani mnoho jeho soupeřů ve startovním poli na tomto okruhu zatím nezávodil a tři volné tréninky byly věnovány především poznávání záludností poměrně technicky náročné trati, jejíž cílová rovinka má sedm set metrů.

V kvalifikaci zajel druhý nejrychlejší čas a v jedenáctikolovém závodě podlehl o pouhé tři sekundy německému soupeři ve skupině D4, ve které jezdí dvoulitrové monoposty. Druhé místo a z něj vyplývající bodový příděl mu ale zajišťují průběžné vedení ve skupině po dvou odjetých podnicích. 

"Nová trať a nové zkušenosti," konstatoval trenér HKC Racing Teamu - Lutopol, Ivan Houzák. "Petr každopádně postupně zrychloval a v každé z jízd posouval laťku výš. Technika držela a počasí přálo. Co víc si přát," dodal trenér. 

Do Maďarska se mostecká stáj vrátí zase v polovině června a přejede jen o několik desítek kilometrů dál za Budapešť, kde Carbonia Cup pokračuje letošním třetím setkáním na slavném okruhu Hungaroring, který hostí i podniky Formule 1. Také tady bude chtít mostecký tým zabodovat a posunout svůj náskok před soupeři.

(20.5. 2018)

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com