Cenné body z republikového mistrovství pro HKC Motokáry,HKC, Most, | Constructors F1

etina English Rusky

Cenné body z republikového mistrovství pro HKC Motokáry,HKC, Most, | Constructors F1 Constructors F1

Cenné body z republikového mistrovství pro HKC

Dušan matouš/HKC RACING TEAM | 3.7.18 | Aktuálně ze světa

Motokáry 2018

Cenné body z republikového mistrovství pro HKC

Na horní fotografii vidíte : Michail Toporkov za volantem a Matvej Sonkin vedle něj.

 

Czech Kart Open, společný podnik Poháru Autoklubu ČR a Mistrovství ČR v kartingu se na konci června odehrál na trati Kartareny v Potočišti u Chebu. Mostecký HKC Racing Team Lutopol tu se svými jezdci ukořistil další důležité body v obou seriálech. Matvej Sonkin si třetím místem upevnil celkové prvenství v průběžném hodnocení šampionátu ve třídě Mini 60 a David Páv vyhrál víkend a celkově vede v pohárovém bodování kategorie Baby 60.

 

Matvej Sonkin zažil tentokrát trochu slabší víkend, když po kvalifikaci se čtvrtým nejrychlejším časem zajel tři bronzová umístění a skončil třetí celkově. V předchozích podnicích pravidelně vyhrával, ale přesto stále vede průběžnou tabulku mistrovství. Svými výkony si navíc vydobyl dokonce i pozici továrního jezdce italského výrobce motokárových podvozků Kart Republica, jehož generálním zástupcem v Česku je KVS Racing. "V tomto věku se u Matveje jedná o jednoznačný úspěch a tovární podpora mu výrazně pomáhá v dalších úspěších. Zároveň je to ocenění jeho jezdeckého růstu, bojovnosti i schopnosti volby správné závodní strategie během bojů na trati," řekl trenér Ivan Houzák.

 

Na závodní dráze Kartareny opět prfektně jel Michail Toporkov v přípravce Školní 50. Ačkoli ve druhé bodované jízdě po jezdeckém incidentu dojel až poslední, superfinále dokončil jako čtvrtý.

 

V pohárovém bodování třídy Mini 60 si opět dobře vedlo kvarteto z Prague Asademy Roudnický, Žila, Preuss a Schomann. Lumír Žila po tomto víkendu zaujímá třetí příčku v celkovém hodnocení.

 

Školáky nyní čeká prázdninová přestávka a další podnik plný motokárových bitev se odehraje předposlední srpnový víkend na tradiční trati ve Vysokém Mýtě.

(2.7. 2018)

Galerie

Štítky

 


Konstrukce motokáry

Klikněte na část, která vás zajímá

Konstrukce motokáry 1 7 13 14 10 12 4 3 9 5 11 8 6 2

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com