Centrum Mostu opentlily závodní speciály, diváky pozdravili také Enge a Lounová Škoda,Cup,seriál, | Constructors F1

etina English Rusky

Centrum Mostu opentlily závodní speciály, diváky pozdravili také Enge a Lounová Škoda,Cup,seriál, | Constructors F1 Constructors F1

Centrum Mostu opentlily závodní speciály, diváky pozdravili také Enge a Lounová

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 16.6.16 | Aktuálně

Most 2016

Spanilou jízdou Mostem pozdravili fanoušky v pátek 17. června v podvečer aktéři víkendového souboje cestovních vozů a formulí zóny střední Evropy a obnoveného okruhového seriálu Octavia Cup, jež hostí areál mosteckého autodromu. Kolona závodních speciálů, kterou tvořily zejména zbrusu nové oktávky třetí generace, ukončila pouť ulicemi města v půl šesté na 1. náměstí. Jezdci se poté věnovali divákům.

Úvodní slovo obstaral mostecký primátor Jan Paparega, který všechny přítomné pozval do ochozů autodromu. „Jsem rád, že můžeme opět v centru města obdivovat tyto krásné závodní speciály. Kdo dorazí o víkendu na závody, určitě nebude litovat. Kromě napínavé sportovní podívané se může těšit i na velmi bohatý doprovodný program,“ uvedl. Pracovně zaneprázdněného generálního ředitele společnosti AUTODROM MOST Jiřího Voloveckého zastoupil náš nejúspěšnější závodník novodobé historie Tomáš Enge, který právě v Mostě sedlá cupovou Octavii.

„Mám tu čest reprezentovat autodrom, který je úzce spojen s obnoveným seriálem Octavia Cup. Vážím si toho, že se mohu v tomto nádherném voze svézt a vyzkoušet si zase něco nového. Přiznávám, že jsem měl určité obavy. Dvacet let jsem zvyklý na vozy GT či formule se zadní nápravou. S předokolkou je to přeci jen něco zcela jiného. Musím ale říct, že na auto si rychle zvykám. Máme za sebou volné tréninky a myslím, že pátá příčka z celkem čtrnáctičlenného pole není zase až tak špatná,“ zhodnotil svou premiéru v Octavii Enge.

Enge

Další výraznou postavou za volantem Octavie – a zároveň jediným zástupcem něžného pohlaví ve startovním poli – je zpěvačka Olga Lounová. V mosteckém závodě Octavia Cupu bude tváří VIP osobností. Za volant závodního speciálu usedá už sedmým rokem, dosud se však orientovala na rallyové podniky. „Na okruzích začínám, je to něco nového, a proto i lákavého. Při tréninku jsem však objela jen pět kol, zlobila převodovka. I když jsem sama ve smečce dravců, nebojím se. Věřím, že pánové dají ženě přednost,“ usmívala se zpěvačka.

I když jí úvodní trénink nevyšel podle představ, a zůstala na chvostu závodního pole, přesto si zaslouží pochvalu. Dokázala se totiž během krátkého premiérového vystoupení zlepšit o devět vteřin na kolo.

Souboje cestovních vozů, formulí a prototypů zóny střední Evropy The Most FIA CARS CENTRAL Europe Challenge společně s obnoveným legendárním okruhovým seriálem Octavia Cup, zahájily v pátek tréninky a část kvalifikací. Zbytek kvalifikačních jízd a vlastní závody pak diváci mohou sledovat na velkém závodním okruhu autodromu v sobotu, respektive v neděli.

Součástí akce je i pestrý doprovodný program, kteří organizátoři zasvětili oslavám 33. výročí vzniku autodromu. Podrobné informace zájemci najdou zde.

Galerie

Štítky

 


Vůz Škoda Octavaia Cupu

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Motor Pední svtlo Pední spojler Kapota Kamery Pední sklo a strae Baterie Elektrozvod Pední kolo Pedály Podvozek Kliky dveí Pásy Sedadlo Ochranný rám Zadní kídlo Zadní svtlo Nádr volant Tachometr Ty ízení Zrcátko Výfuk a výfukové potrubí Zadní náprava a pérování Zadní kolo a zadní brzda Brzdy Pední náprava a pérování

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com