Cenu elegance na The Most CLASSIC získalo Lamborghini Miura Aktuálně, autodrom, Most, Lamborghini, | Constructors F1

etina English Rusky

Cenu elegance na The Most CLASSIC získalo Lamborghini Miura Aktuálně, autodrom, Most, Lamborghini, | Constructors F1 Constructors F1

Cenu elegance na The Most CLASSIC získalo Lamborghini Miura

Radek Laube/Autodrom Most | 3.10.24 | Aktuality

Autodrom Most

Elegantní Lamborghini Miura i trabant, jako vystřižený z dob východního Německa. Na mostecký autodrom se poslední zářijovou sobotu již potřetí sjely klasické vozy všech kategorií a stylů. Letos jich bylo více než 700, čímž se The Most CLASSIC zařadil mezi největší automobilové festivaly v Česku.

Mostecký autodrom pořádal již třetí ročník automobilového festivalu The Most CLASSIC, který se v sobotu 28. září 2024 pyšnil rekordní účastí více než 700 klasických automobilů. Ty dorazily nejen z České republiky, ale i z Německa a několika dalších zemí. Na rozdíl od jiných podobných akcí nabídl The Most CLASSIC majitelům veteránů jedinečnou možnost nejen vystavit své opečovávané vozy, ale také si s nimi zajezdit po závodní dráze nebo na polygonu.

Jedním z vrcholů festivalu byla soutěž elegance, ve které zvítězilo Lamborghini Miura P400 z roku 1968, patřící do sbírky Jiřího Sudíka. „Moc mě to potěšilo a věřím, že si Miura toto ocenění právem zaslouží. Je to fantastické auto nejen svým designem, ale i celkovou koncepcí. Má jedinou nevýhodu – nevejdu se do něj,“ okomentoval vítězství Jiří Sudík, který do Mostu přivezl ještě Jaguar D-Type a Ford Galaxie. Lamborghini Miura je ikonický vůz, považovaný za jedno z nejkrásnějších aut v historii automobilismu. Porotu, složenou ze zástupců odborníků na automobilový design a motoristických publicistů, Miura okouzlila elegantními liniemi a originálním stavem. „Jde o ukázku dokonalého automobilového designu, který nejen skvěle vypadá, ale byl i ve své době natolik progresivní, že oslovuje i dnes,“ uvedl za porotu Radek Laube z mosteckého autodromu.

The Most CLASSIC 2024: VIDEO

Mezi další oceněné vozy patřil Pontiac Silver 8 Streak (1950) Jana Hanzlíka z Veterán klubu Všetaty a Tatra 613 Coupé Vignale (1976) Romana Grmely, která byla vyrobena v jediném exempláři.

Celá sobota na Autodromu Most byla naplněna nejen jízdami po okruhu a polygonu, ale také srazy významných automobilových klubů, jako jsou Ferrari Classiche S.F. Praha, Porsche Classic Club a další. Letošní novinkou byl sraz motocyklů Jawa, který přilákal milovníky české motocyklové historie. Samostatnou expozici měla Škoda Auto, která prezentovala 4. generace Octavie RS, Fabii RS Rally 2 a také legendární Škodu 200 RS.

Josef Zajíček, majitel Autodromu Most a zakladatel vytrvalostní jízdy Czech Oldtimer Express, také v sobotu slavnostně oznámil trasu tohoto závodu pro rok 2025. Jízda odstartuje 2. května a po cestě několikrát překročí hranice Německa, Švýcarska a Francie, aby po pěti etapách vyvrcholila v Cannes na francouzské riviéře.

„The Most CLASSIC se pro nás stal jednou ze tří hlavních událostí sezóny a rok od roku roste. Letos nás potěšila nejen celková úroveň a rozmanitost vozů, které majitelé přivezli, ale opět také neopakovatelně živá a příjemně uvolněná atmosféra celého festivalu. Do příštího roku máme na čem pracovat, ale už teď mohu fanouškům a majitelům klasických vozů slíbit, že se budeme snažit, aby byl The Most CLASSIC ještě velkolepější a pestřejší,“zhodnotil Zajíček průběh festivalu, který spojuje vášeň a nadšení pro historické vozy.

 

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com