Cenu Hankook Best Pit Stop Award 2017 získal Audi Sport Team Phoenix Hankook, DTM | Constructors F1

etina English Rusky

Cenu Hankook Best Pit Stop Award 2017 získal Audi Sport Team Phoenix Hankook, DTM | Constructors F1 Constructors F1

Cenu Hankook Best Pit Stop Award 2017 získal Audi Sport Team Phoenix

Hankook Tire | 25.10.17 | Pneumatiky Hankook

Hankook 2017

Hockenheim/Německo, 25. října 2017

Hankook 1
Vše proběhlo naprosto hladce pro servisní tým mechaniků Audi Sport Team Phoenix. Závodní jezdec Mike Rockenfeller profitoval z práce svého servisnímu týmu. Za celou sezónu závodů cestovních vozů DTM tým provedl v průměru nejrychlejší výměnu pneumatik a z tohoto důvodu získává od výrobce pneumatik Hankook cenu Best Pit Stop Award 2017. Velmi žádanou cenu od exkluzivního partnera závodů DTM získal servisní tým Audi již podruhé.

Udělením ceny Best Pit Stop Award honoruje výrobce prémiových pneumatik nejlepší servisní tým za jeho práci v boxu, a to již od roku 2011, první sezóny, kdy se stal exkluzivním partnerem populárních mezinárodních závodů cestovních vozů. Kromě putovního křišťálového poháru získává vítězný tým od DTM exkluzivního partnera pozvánku na týmovou akci.

„Práci servisního týmu v boxu nelze nikdy dostatečně ocenit, především v této sezóně, kdy je pro výměnu pneumatik povoleno pouze osm mechaniků a jeden pneumatický utahovák na jednu stranu vozidla. Během závodů DTM se počítá každá desetina sekundy. Při zastávce v boxu musí naprosto sedět každý předem nacvičený a koordinovaný hmat, jinak může závodní jezdec prohrát o několik míst. Z tohoto důvodu chceme ocenit vynikající výkony, které servisní týmy při zastávce v boxu podávají, protože bez nich by žádný závodní jezdec v závodech DTM a ostatních automobilových závodech vůbec neuspěl“, řekl Manfred Sandbichler, ředitel motosportu ve společnosti Hankook Europe.

Servisní tým Audi Sport Team Phoenix obsadil první pozici již během posledního víkendu, kdy se závody pořádaly, a proto mohl s udělením ceny Best Pit Stop Award počítat.

Po opakovaném obsazení prvního místa v DTM finále v Hockenheimu získal úspěšný servisní tým na svůj účet celkem 163 bodů poté, co se v žebříčku umístil na nejlepším místě celkem čtyřikrát a tím předčil o 73 bodů servisní tým BMW Team RBM se závodním jezdcem Maximem Martinem, který se umístil na druhém místě. Kolegové ze servisního týmu Audi Sport Team Abt Sportsline se závodním jezdcem Mattiasem Ekströmem se umístili na třetím místě. Nejlepší servisní tým značky Mercedes-Benz, zvaný Mercedes-AMG DTM Team HWA se závodním jezdcem Edoardem Mortarou se umístil na pátém místě.

Ernst Moser, vedoucí servisního týmu Audi Sport Team Phoenix: „Na udělení této ceny jsme náležitě hrdi. Obsazení prvního místa představuje pro naše kluky ze servisního týmu skutečné ocenění, protože během výměny pneumatik v boxu pracují skutečně velmi tvrdě. Své nasazení musí trénovat, protože každý pohyb musí zkrátka sedět. Obsazení vítězného místa v soutěži výrobce pneumatik Hankook Best Pit Stop Award prokazuje, že se tato dřina skutečně vyplácí. Těšíme se na společnou týmovou akci se zástupci firmy Hankook.“

 

Seznam vítězů soutěže Hankook Best Pit Stop Award

2017 Audi Sport Team Phoenix
2016 BMW Team MTEK
2015 Audi Sport Team Abt
2014 Mercedes-AMG Team HWA
2013 BMW Team Schnitzer
2012 Audi Sport Team Abt
2011 Audi Sport Team Phoenix

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com