Českým jezdcům se v Mostě dařilo! FIA EWC, Most, Autodrom, 2021 Hanika | Constructors F1

etina English Rusky

Českým jezdcům se v Mostě dařilo! FIA EWC, Most, Autodrom, 2021 Hanika | Constructors F1 Constructors F1

Českým jezdcům se v Mostě dařilo!

Radek Laube/autodrom Most | 9.10.21 | Aktuálně

FIA EWC 2021

Skvělý úspěch pro český TME Racing a podium pro Haniku.

1 

Finálový závod mistrovství světa vytrvalostních motocyklů v Mostě rozhodl i o vítězi celé série. Novým mistrem světa Endurance World Championship je tým Yoshimura Sert Motul.

"Závod dopadl nad očekávání dobře, chtěli jsme nějaké pódium a nakonec je z toho druhé místo. Moc jsme si to užili a už nám přišel pogratulovat dokonce i tovární tým BMW, takže věřím, že jsme při naší premiéře nějaký dojem zanechali. Ze začátku se mi podařilo stáhnout ze šestého na třetí místo, pak jsme byli chvilku i první. Nakonec máme s velkým náskokem druhé místo," popsal závod Oliver König, který startoval společně s Filipem Salačem a Dominikem Jůdou za tým TME Racing v kategorii Superstock.

„Bylo to fyzicky náročné, ale jinak než v Moto3. Jel jsem padesát minut, pak stejný čas pauza a takhle třikrát dokola. Neumím si představit jet čtyřiadvacet hodin a smekám klobouk před všemi, co to dokáží. Při třetím pobytu na trati už jsem nemohl pořádně brzdit,“ shrnul nové zkušenosti Filip Salač, kterého navíc trápilo zranění ruky ze závodu v Texasu minulou neděli.

Dramatičtější průběh měl víkendový závod pro rakouský tým Yart, za který startoval Karel Hanika. Pole position ze čtvrteční kvalifikace skončilo nejtěsnějším druhým místem v historii EWC. „Jsem hodně naštvaný. Prohrát šestihodinovku o pouhých sedm setin sekundy, to hodně zamrzí. Začalo to pro nás špatně, protože motorka nestartovala a stalo se nám to ještě při prvním střídaní. Posléze jsme se začali rozjíždět s neutrálem a už se to zlepšilo. Celkově jsme problémy ztratili kolem čtyřiceti sekund,“ hodnotí závod Hanika. Pro Yart je to ale i tak nejlepší umístění sezóny, během níž se často potýkali s technickými problémy.

2 

Víkendový program na mosteckém autodromu ale sobotou nekončí. Neděle bude v Mostě patřit světovému šampionátu cestovních vozů WTCR, kde na divokou kartu startuje z pole position domácí Petr Fulín. Program doplní pohár Seyffarth Audi Sport R8 LMS a oslava výročí 20 let od startu Tomáše Engeho ve Formuli 1 - v Mostě jej budou fanoušci moci opět vidět za volantem monopostu Prost s označením AP04, s nímž v roce 2001 absolvoval tři velké ceny. Součástí velkolepého zakončení mostecké závodní sezóny bude v rámci Sutnar/Krattner Memorial také jízda unikátních historických sportovních a závodních vozů.

Další informace a vstupenky seženou zájemci na webu www.autodrom-most.cz, možnost zakoupit vstup je i přímo na místě.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com