Cesta za obhajobou začíná Superkart, F1, moto, gp, moto gp | Constructors F1

etina English Rusky

Cesta za obhajobou začíná Superkart, F1, moto, gp, moto gp | Constructors F1 Constructors F1

Cesta za obhajobou začíná

Marek Chvála,Sport Press,s.r.o./foto V.Ondráček | 20.5.16 | Aktuálně ze světa Superkart

Superkart 2016

Po generálce v Zandvoortu čeká úřadujícího mistra Evropy v kategorii superkartů Adama Kouta úvodní podnik kontinentálního šampionátu. Jeho dějištěm je okruh Lédenon v jižní Francii.

„Už jsem tu kdysi testoval,“ rozvzpomíná se jezdec prachatického týmu MS Kart Milana Šimáka. „Bylo to ale dávno, ještě za časů mého působení ve švýcarské F Renault. Moc si na to nepamatuji.“ Proto Češi maximálně využívají pátečních tréninkových seancí k bližšímu poznání krátké (3156 metrů) a mezinárodně téměř neznámé trati.

Okruh potenciálních favoritů a tudíž i Koutových největších konkurentů se oproti loňsku rozšířil o vrátivšího se exmistra Evropy Emmanuela Vinualese, který bude mít navíc výhodu domácího prostředí. V Zandvoortu překvapil jeho krajan Julien Goullancourt a velkou neznámou je nováček Yannick de Brabander z Belgie, ověnčený ovšem již mnoha triumfy z „klasických“ motokár. „Počítám ale s tím, že nejvíce mně bude na paty šlapat Peter Elkmann,“ tvrdí Adam. „Jsme na tom přibližně stejně, rozhodovat budou detaily.“

Mezi ně mohou patřit také úpravy chlazení, které byly na stroji v mezidobí od nizozemského klání provedeny. „Opravili jsme i porouchanou převodovku a cítím, že jsme dobře připraveni. Věřím, že budeme rychlí,“ doufá český reprezentant.

Dvojdílná kvalifikace je na programu v sobotu 20. května 2016 se začátky v 11.00 a 14.25 hodin. Na ní první víkendový den naváže úvodní bodovaná jízda se startem v 16.15 hodin. Odveta se uskuteční v neděli 22. května 2016 od 14.30 hodin. Oba závody jsou vypsány na 16 kol.   

Kalendář Mistrovství Evropy Superkart 2016

20. – 22. 05.         Lédenon (Francie)

03. – 05. 06.           Donington (Velká Británie)

05. – 07. 08.          Assen (Nizozemsko)

Štítky

 


Superkart

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com