Chlapci a dívky z dětského domova svištěli po závodním okruhu Most, autodrom, F1, Formule 1, okruhy | Constructors F1

etina English Rusky

Chlapci a dívky z dětského domova svištěli po závodním okruhu Most, autodrom, F1, Formule 1, okruhy | Constructors F1 Constructors F1

Chlapci a dívky z dětského domova svištěli po závodním okruhu

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 2.3.17 | Aktuality

Most 2017

Možnost prohlédnout si areál mosteckého autodromu využilo v tomto týdnu 20 chlapců a dívek z místního dětského domova a ze zařízení Mosťáček pro děti vyžadující okamžitou pomoc, které je jeho součástí.

 

 

 

 

Nabídku vedení společnosti AUTODROM MOST ředitelka dětského domova Marcela Stütz přivítala. „Jsem moc ráda, že jsme mohly s dětmi na autodrom přijet. Každé vytržení z běžného všedního života samozřejmě velmi vítají, exkurze s odborným výkladem byla pro ně navíc opravdovým zážitkem,“ svěřila se sympatická žena.

Delegace z dětského domova se ujal zástupce sportovního ředitele společnosti Pavel Kužník. V dispečinku startovní věže, který je „centrálním mozkem“ autodromu, seznámil děti s historií areálu a vyjmenoval závody a další aktivity, které mostecký stánek motoristického sportu každoročně pro své fanoušky připravuje. Nechyběly ani praktické ukázky a svezení ve voze safety car po velkém závodním okruhu.

„Chlapce, ale i dívky nejvíce zaujal náš vůz rychlé technické pomoci, který vyjíždí v případě problémů na dráze, například při havárii některého ze závodníků. Vyzkoušeli si i hasičskou helmu a bundu, potěžkali si hydraulické vyprošťovací zařízení používané při záchraně pilotů, kteří jsou zaklíněni v nabouraném voze,“ upřesnil Kužník.

Vyvrcholením exkurze a pochopitelně nejsilnějším dojmem, který se malým návštěvníkům zaryl do mysli i pod kůži, byla jízda po dráze v rychlém voze safety car. „Do pocitů nadšení se přeci jen sem tam vkradlo trochou strachu, samozřejmě hlavně v zatáčkách. Ale celkově byly děti statečné a pořádně si to užily,“ popsal Kužník.

Líbila se mu i zvídavost chlapců a dívek.

 

„Jeden z hochů se zajímal o to, jak se se závoděním začíná. Takže kdo ví, třeba ho jednou uvidíme jako pilota prohánět se po našem okruhu v kokpitu rychlého a silného stroje. Rozesmál nás dotaz, zda máme v našem autoparku nejrychlejší vůz planety Buggatti Veyron. Kéž by. Ale bohužel. Tazatele i sebe samotné jsme museli zklamat,“ usmívá se Pavel Kužník.

Pochvaly se však dočkaly i paní ředitelka a její kolegyně vychovatelka. „Nepotřebovaly žádného chlapa. Děti naložily do větší a menší dodávky, přičemž každá si sedla za volant jedné z nich. Výlet tak byl stylový. Příště určitě dámám nabídneme, aby to s dětmi odjezdily v závodním autě i po okruhu,“ dodal průvodce.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com