Členové akademie F4 CEZ poprvé testovali v Mostě Aktuálně, F4,CEZ, Akademie, autodrom Most | Constructors F1

etina English Rusky

Členové akademie F4 CEZ poprvé testovali v Mostě Aktuálně, F4,CEZ, Akademie, autodrom Most | Constructors F1 Constructors F1

Členové akademie F4 CEZ poprvé testovali v Mostě

Tomáš Vacín/ Miroslav Sanytrák | 16.3.24 | F4 CEZ Akademie

F4 CEZ Akademie 2024

Nová akademie F4 CEZ má za sebou další důležitý milník. V úterý 12. března se na Autodromu Most uskutečnilo první testování čtyř mladých závodníků a závodnic. K dispozici měli monopost formule 4 týmu SAPE Motorsport.

1

Ten jako první otestoval závodní mentor akademiků Max Karhan. Akademici poté měli možnost projet si mostecký okruh na sedadle spolujezdce v Corvette C7.R týmu Lukamotorsport, kterou řídil zkušený kouč Jiří Jupa.

Jiří Jupa

No a potom už to přišlo. Zlatý hřeb úvodní části F4 CEZ akademie a první ostré kilometry za volantem monopostu formule 4 pro její mladé účastníky.

František Němec prozradil, že kontrast mezi simulátorem a skutečnou jízdou po okruhu je obrovský. „První jízda byla úžasná. Ačkoliv simulátor hodně pomůže, nemůže napodobit autentické pocity na trati. Na skutečné trati se všechno děje mnohem rychleji,“ prozradil Němec. S vědomím, že usedne za volant velmi drahého stroje, se jeho očekávání mísilo s nervozitou. Nicméně po krátké době v kokpitu obavy překonal a získával cenné zkušenosti.

Kristýna Kalistová se o premiéře v F4 vyjádřila slovy: „Byla to nádherná zkušenost. Má vůbec první s formulí. Jsem ohromně šťastná a vděčná za tento nezapomenutelný zážitek.

Martin Knápek se také přiznal k nervozitě před testem. K výkonnému monopostu, který dosud neřídil, choval ohromný respekt. „Počáteční nervozita se vytratila v momentě, kdy jsem si zvykl na brzdění a řízení. Byla to významná zkušenost, kterou jsem doposud neměl,“ hodnotil Knápek. Nyní se těší na další testování a možnost závodění v F4.

Michelle Jandová považuje testování za velmi poučné. Simulátor se podle ní zdaleka nevyrovná osobní zkušenosti. „Řízení skutečné formule, v porovnání se simulátorem, poskytuje mnohem větší zpětnou vazbu. Cítíte každý pohyb vozu, každou nerovnost a zvuk je samozřejmě také nesrovnatelně lepší. Ten adrenalin vám simulátor nedá,“ popsala Jandová.

První testovací den akademie F4 CEZ byl nejenom zkouškou talentu a odhodlání mladých členů, ale také jasným znamením celého projektu, který chce vychovávat nové generace závodníků. Zkušenosti, které tato čtveřice během testování nabrala, se jim jistě budou hodit v nadcházejících kariérních krocích.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com