Czech Car Open 2020 a tým HKC. HKC, | Constructors F1

etina English Rusky

Czech Car Open 2020 a tým HKC. HKC, | Constructors F1 Constructors F1

Czech Car Open 2020 a tým HKC.

Dušan Matouš (HKC) | 22.9.20 | Aktuálně ze světa

HKC 2020

Jezdci HKC Racing Teamu přivezli body z Vysokého Mýta 

Na motokárovém okruhu ve Vysokém Mýtě se konal další podnik Czech Kart Open 2020. Mostecký HKC Racing Tem zde nasadil své zástupce téměř do všech kategorií a ti vybojovali hned několik zlatých, stříbrných i bronzových medailí. Za zmínku rozhodně stojí zlato Václava Procházky v pohárovém hodnocení OK Junior, či stříbro Matěje Kácovského v prestižní KZ2. Výborně si ovšem vedli i všichni ostatní jezdci, kterých v Mýtě startovalo opět více, než deset.

Speciálně v hodnocení Poháru Autoklubu ČR v OK Junior bylo na co koukat, když zde jednoznačně bodoval Procházka, který byl druhý v kvalifikaci , ale pak vyhrál obě bodované jízdy i Superfinále. Za ním se o druhé a třetí místo přetahovali Miloš Roudnický a Mateo Podlipný. V hodnocení Mistrovství ČR v této třídě suverénním stylem vyjel druhé místo Matěj Preuss. 

"Jezdí za nás hodně malých jezdců a je těžké vyjmenovat výsledky úplně všech, ale radost mi tentokrát dělal například Tomáš Slípka v pohárové Mini 60, který vyhrál co mohl a ačkoli Superfinále dokončil až jako pátý, přivezl si velice slušný bodový příděl. V bodování republikového šampionátu ve stejné třídě si skvěle vedl vítěz Superfinále Sebastien Šťastný i stříbrný Alan Truksa. Spolupracujeme se známou Prague Academy, která se stejně jako my zaměřuje na výchovu mladých jezdců a tahle věc se jednoznačně vyplácí," připomněl trenér Ivan Houzák.  

Dodal, že v kategorii OK si vyjezdil stříbro Tomáš Novák, jehož jezdecký růst je závod od závodu víc a víc evidentní. Dobře si zde vedl i Václav Strakatý se třetím místem v měřeném tréninku, druhým a třetím místem v závodech a i když Superfinále dokončil až jako pátý, i v jeho případě šlo o skvělý výkon v náročné konkurenci.

"No a Matěj Kácovský, který patří mezi naše nejzkušenější jezdce, startuje ve třídě KZ2, která je obsazena hodně kvalitně. Zajel druhý nejrychlejší čas v kvalifikaci, v prvním závodě skončil třetí, ve druhém po problémech až jako devátý, ale v Superfinále se vrátil zpět na špičku a skončil druhý," dodal trenér.

Poslední záříjový víkend se ve zkráceném kalendáři pojede ještě jeden podnik a to na trati Kartarény Cheb. Ze známých důvodů byl odložen ještě i závodní víkend v Třinci a je otázkou, zda organizátoři vyhlásí v nejisté době ještě náhradní termín. Jezdci mostecké stáje si každopádně v celkovém bodování vedou velice dobře. Například Václav Procházka vede průběžnou tabulku ve své pohárové třídě, stejně tak i Tomáš Slípka. Alan Truksa je průběžně druhý a sebastien Šťastný i Matěj Kácovský jsou třetí. V Chebu tak snad své pozice nejen udrží, ale ještě i vylepší.

Štítky

 


Konstrukce motokáry

Klikněte na část, která vás zajímá

Konstrukce motokáry 1 7 13 14 10 12 4 3 9 5 11 8 6 2

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com