Další body pro HKC Racing Team z Německa HKC, team, racing, německo | Constructors F1

etina English Rusky

Další body pro HKC Racing Team z Německa HKC, team, racing, německo | Constructors F1 Constructors F1

Další body pro HKC Racing Team z Německa

Dušan Matouš/HKC RACING | 22.7.19 | Aktuálně ze světa

HKC 2019

Začátek prázdnin strávili malí motokároví závodníci mosteckého HKC Racing Teamu na trati v německém Wackersdorfu.

Jel se tam další podnik Mistrovství ČR v kartingu a také souběžný Pohár Autoklubu ČR. Víkend se opět nesl ve znamení sběru zkušeností a hlavně bodů do tabulek průběžného hodnocení. Své první vítězství tu zaznamenal začínající Kiril Schvets v pohárové třídě Mini 60. Superfinále v pohárové OK junior vyhrál Matěj Preuss a kategorii průběžně vede.

 

Wackersdorf, který leží v blízkosti německé tepny A93, je okruh, jenž většina malých závodníků dosud neznala. Důvodem jeho zařazení do kalendáře šampionátu je právě rozšiřování jejich schopností a zkušeností. Během úvodních volných tréninků se s ním jezdci stihli seznámit celkem rychle, protože není extrémně dlouhý. Měří jen 1190 metrů, ale je poměrně technicky náročný. Závodní víkend poznamenalo i tropické počasí a nebylo jednoduché nalézt optimální naladění motorů ani huštění pneumatik. Horký vzduch je řidší a obsahuje méně kyslíku, nicméně podmínky měli všichni stejně těžké.

 

Malý Kiril v měřeném tréninku kategorie Baby 60 zajel druhý nejrychleší čas, nicméně v následujících dvou bodovaných jízdách i v závěrečném superfinále s přehledem vyhrál. Dobře si vedl i Matěj Preuss v OK junior. Kvalifikaci vyhrál, pak se trochu pral s podmínkami i zarputilostí soupeřů a zajel dvě třetí místa. V superfinále ale zabral a ujel úplně všem. Šachovnicovou vlajku viděl jako první a v průběžném hodnocení je na prvním místě.

 

Mistr republiky Matvej Sonkin pro tuto sezónu přestoupil také do kategorie OK junior, ačkoli v ní jezdí větší a starší soupeři. Drží s nimi ovšem krok celkem zdatně, když dojíždí okolo třetího a čtvrtého místa. "Tohle je přesně ten příklad snahy o jezdecký růst. Když Matvej zůstane v Mini 60, kde loni nenašel nikoho rychlejšího, nebude růst, dostane se na pomyslný vrchol technických možností tohoto motoru a podvozku a tam se zastaví. Přechodem do vyšší třídy je tu nová motivace a další cíle. V průběžném bodování je pátý a to zase není tak špatné. Výborně jezdí i Tomáš Novák, který je průbvěžně šestý. Opravdu nejsou tolik důležité tituly, ale stabilní jezdecký vzestup. To je naše filozofie," vysvětlil trenér Ivan Houzák.

 

Z dalších výsledků lze zmínit třeba třetí místo Miloše Roudnického v pohárové třídě Mini 60. To všechno jsou výsledky dlouhodobé cesty od základních stupňů za volanty malých motokár k těm větším, silnějším a rychlejším, až do nejvyšších pater motoristického sportu.

 

Školáci teď tráví prázdniny, nicméně malé helmy a kombinézy obléknou zase v polovině srpna, kdy šampionát bude pokračovat na trati v Potočišti u Chebu.

Štítky

 


Konstrukce motokáry

Klikněte na část, která vás zajímá

Konstrukce motokáry 1 7 13 14 10 12 4 3 9 5 11 8 6 2

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com