DALŠÍ TOP10 VYBOJOVAL V MISANU FILIP SALAČ Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

DALŠÍ TOP10 VYBOJOVAL V MISANU FILIP SALAČ Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

DALŠÍ TOP10 VYBOJOVAL V MISANU FILIP SALAČ

Jan Koudelka | 10.9.23 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salač 2023 - Moto2

Na okruhu v Misanu dnes vyvrcholila v pořadí dvanáctá velká cena seriálu mistrovství světa silničních motocyklů. Po vydařené kvalifikaci nastupoval Filip Salač do závodu s myšlenkou na umístění v nejlepší desítce, kde je ale v letošní sezóně opravdu velmi těsno. Český jezdec startoval ze čtvrté řady a hned se dokázal protáhnout až na pátou příčku. I když se v závěru propadl o čtyři pozice, sedm bodů za deváté místo je s ohledem na silnou konkurenci skvělým výsledkem.

1

Pokud jste dnes na startovním roštu hledali Filipa Salače v typických barvách týmu QJ MOTOR GRESINI RACING, mohli jste ho snadno přehlédnout. Pro dnešní závod byl připraven speciální design s odkazem na Fausta Gresiniho a jeho kariéru v polovině osmdesátých let minulého století. Bílo černou kombinaci motocyklu doplnila ještě kombinéza, kterou italský jezdec a majitel týmu v té době používal.

2

Ve druhé polovině dvaadvacetikolového závodu bylo jasné, že se nejrychlejší jezdci začínají potýkat s degradací pneumatik a ztrátou gripu. Několik závodníků spadlo a řada dalších zachránila „ztracené přední kolo“ až neuvěřitelným způsobem. Filip Salač musel svoji pozici bránit nejprve před Gonzalezem, Arbolinem, Lowesem a v závěru ještě před Robertsem. I když se před něho soupeři nakonec dostali, umístění v Top10 je dalším hodnotným výsledkem našeho jezdce. „Měl jsem dobrý start, posunul se o několik míst dopředu, ale zhruba v polovině závodu jsem nebyl schopný udržet nastavené tempo. Měl jsem takzvaný arm bump, bolesti v předloktí, které závodníky občas postihnou. Větší starosti mně ale dělaly vibrace motorky, které mě limitovaly v nájezdech do zatáček. Podle dat to bylo od zadního kola, musíme se na to podívat, jestli byl problém s pneumatikou nebo s něčím jiným. Jsem rád za tenhle víkend, posunuli jsme se dopředu a každý výjezd se pohybovali v top deset. Těším se na asijskou šňůru, kde nás čeká hodně závodů na rychlých tratích,“ komentoval závodní víkend Filip Salač #12.

3

Dvanáctý závod kategorie Moto2 vyhrál s přehledem Pedro Acosta, druhé místo obsadil Celestino Vietti a stupně vítězů doplnil Alonso Lopez. Kolotoč mistrovství světa MotoGP se nyní přesouvá do zámoří, kde jezdce čeká dvouměsíční turné po Asii a Austrálii.

Foto: profil Filipa Salače a týmu Gresini Racing.

www.gresiniracing.com

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com