David Kubáň v Mostě trénoval na srpnový závod IDM IDM, David, Kubáň, autodrom ,Most, 2019 | Constructors F1

etina English Rusky

David Kubáň v Mostě trénoval na srpnový závod IDM IDM, David, Kubáň, autodrom ,Most, 2019 | Constructors F1 Constructors F1

David Kubáň v Mostě trénoval na srpnový závod IDM

| 30.7.19 | Aktuálně

IDM 2019

Premiéru na mosteckém autodromu má za sebou sedmnáctiletý motocyklový závodník David Kubáň.

1

Na sever Čech přijel se svým otcem, manažerem a šéfem rodinného týmu Davidem Kubáněm starším trénovat na další závodní víkend mezinárodního německého mistrovství silničních motocyklů (IDM), který ve dnech 9. až 11. srpna hostí právě Most. David je jediným českým účastníkem této prestižní série, bojuje o body v juniorské třídě Supersport 300. A nevede si vůbec špatně, o uplynulém víkendu dosáhl na polopřírodním okruhu v německém Schleizu zatím životního výsledku.

„Jsme oba ještě plni emocí. David jel skvěle, vždy stál na bedně.

2

V prvním závodě mu patřilo druhé místo, ve druhém pak všem soupeřům ukázal záda, a to se slušným náskokem. Je to dosud jeho nejlepší výsledek v kariéře. Věříme, že na domácím okruhu v Mostě skvělou formu zúročíme, a posuneme se z průběžné čtvrté příčky v celkovém pořadí na medailovou pozici. Na třetího Nizozemce Velthuizena David ztrácí jen šest bodů,“ zhodnotil víkend ve Schleizu David Kubáň starší.

3

Mostecký okruh Davidovi sedl, může navíc počítat s podporou fanoušků. „V Mostě máme premiéru. Už po prvních odjetých kolech se ale ukázalo, že dráha Davidovi vyhovuje, v každém dalším tréninku zlepšoval nejrychlejší čas na jedno kolo. S tratí se důkladně seznámil a vyzkoušel si ideální stopu. Měl by tak mít před soupeři výhodu. Na víkend se moc těšíme,“ věří v úspěch na domácím podniku otec a manažer talentovaného jezdce.

David zahájil svou nadějnou závodnickou kariéru s minibikem, kde exceloval. Vedle titulu mistra ČR byl i evropským šampionem, a to hned ve dvou kategoriích. V letošním sezoně přešel do IDM z juniorské kategorie ADAC, kde si počínal velmi zdatně. Při premiéře před třemi lety skončil celkově sedmý, v roce 2017 pátý a loni ukončil sezonu na stříbrné příčce. Letos jezdí zároveň i středoevropský šampionát Alpe Adria.

IDM má silnou tradici, letos si připomíná 95. výročí premiéry na okruzích. Kromě německých se jezdí i v Belgii či Nizozemí, letos se po delší době vrací do České republiky. Vstupenky na srpnový závodní víkend v Mostě je možné zakoupit zde.

Mostecký autodrom je častým cílem motorkářů, a to nejen závodních jezdců. Vyhledávanými jsou stále ve větší míře také kurzy bezpečné či sportovní jízdy a další zajímavé aktivity pro začínající i zkušené motocyklisty. Autodrom si také uvědomuje rizika spojená s větším výskytem motocyklistů na silnicích na jaře a v létě. Motorkářům proto nabízí kurzy bezpečné jízdy každoročně právě v tomto období. Více informací o kurzu zájemci najdou zde, objednat se na další vypsané termíny mohou zde.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com