DO POSLEDNÍHO ZÁVODU SEZÓNY ODSTARTUJE FILIP SALAČ ZE TŘETÍ ŘADY Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

DO POSLEDNÍHO ZÁVODU SEZÓNY ODSTARTUJE FILIP SALAČ ZE TŘETÍ ŘADY Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

DO POSLEDNÍHO ZÁVODU SEZÓNY ODSTARTUJE FILIP SALAČ ZE TŘETÍ ŘADY

Jan Koudelka | 25.11.23 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salač 2023

Na programu předposledního dne letošního mistrovství světa silničních motocyklů v kategorii Moto2 byl třetí volný trénink a kvalifikace. Filip Salač se zrychlil už dopoledne, ale na přímý postup do Q2 mu chybělo 0,069 sekundy. Musel tak nastoupit do první části kvalifikace, kterou vyhrál a v následujícím boji o pole position obsadil 8. pozici. Do posledního závodu sezóny bude startovat ze třetí řady vedle Robertse a Arenase.

Filip Salač

Prostřední kategorie mistrovství světa silničních motocyklů je letos extrémně vyrovnaná a do jedné sekundy se pravidelně natěsná i dvacet nejrychlejších jezdců. Pár tisícin vteřiny často rozhoduje o propastném rozdílu v pořadí. Filip Salač dnes dosáhl svého maxima v první části kvalifikace, když se mu podařilo čtyřkilometrový Circuit Ricardo Tormo zdolat v čase 1:33.754. V hlavní patnáctiminutovce skončil jako osmý, se ztrátou +0,530 sekundy na vítězného Caneta.

2

„Dneska to byl super den. I když jsem se ráno nedostal přímo do Q2 věděl jsem, že časy, které se mně dařilo stabilně zajíždět, můžu ještě vylepšit. Takže jsem si na odpoledne celkem věřil. První část kvalifikace jsem vyhrál, druhá byla opět velmi vyrovnaná, takže za osmé místo jsem opravdu rád. Užil jsem si to, moc mě to bavilo a po dlouhé době jsem se mohl i usmát do helmy. Těším se na poslední závod letošní sezóny a věřím, že máme formu na slušný výsledek,“ řekl po kvalifikaci Filip Salač #12.

Do zítřejšího závodu kategorie Moto2 vyrazí z první řady trojice Canet, Aldeguer a Ramirez. V tomto pořadí skončila dnešní kvalifikace, ve které se do jedné vteřiny seřadilo sedmnáct jezdců.

Foto: profil Filipa Salače a týmu Gresini Racing.

www.gresiniracing.com

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com