Drama do posledních momentů, Gábor Tim vyhrál před Tomášem Pekařem Škoda,Cup,seriál, | Constructors F1

etina English Rusky

Drama do posledních momentů, Gábor Tim vyhrál před Tomášem Pekařem Škoda,Cup,seriál, | Constructors F1 Constructors F1

Drama do posledních momentů, Gábor Tim vyhrál před Tomášem Pekařem

Josef Hora/ Most | 19.6.16 | Aktuálně

Škoda Octavia Cup 2016

Druhý závod Škoda Octavia Cupu na Autodromu Most nabídl dramatický souboj o vítězství mezi lídrem šampionátu Gáborem Timem a Tomášem Pekařem. Tato dvojice bavila přihlížející diváky až do posledních momentů pětadvacet minut dlouhého závodu. Tima s Pekařem dělily v cíli pouhé tři desetiny vteřiny.

 

Po sobotním závodě následovalo tradiční losování pořadí na startu druhého závodu. Vylosované číslo sedm znamenalo, že vítěz úvodní jízdy Tomáš Pekař z Carpek Service poputuje na sedmé místo do čtvrté řady po boku VIP jezdce Tomáše Engeho. Z prvního místa naopak vyráželi Petr Fulín jr. (Automotoklub Most v AČR) a Sebastian Steibel (Steibel Motorsport).

 

Gábor Tim ihned po zhasnutí červených světel potvrdil svou roli favorita a z pátého místa se usadil na druhé příčce za vedoucím Fulínem jr. Jezdec týmu Apex Racing šel zakrátko do čela a pozorně sledoval, za jak dlouho se mu ve zpětných zrcátkách objeví oranžová Octavie Tomáše Pekaře. 

 

Za pár minut se Pekař skutečně propracoval na druhé místo a každým kolem ukrajoval z náskoku vedoucího Tima. Fulín Jr. bránil bronzovou příčku před dotírajícími soupeři, ale postupně podlehl dvojici Michael Vorba a Tomáš Enge.

 

Mezitím se na čele schylovalo k atraktivní podívané. Pekař se dotáhl na Tima a v každé zatáčce mosteckého okruhu hledal příležitost k předjetí. Největší šance mu poskytovala cílová rovinka při brzdění do první zatáčky, ale Tim se pokaždé ubránil. Pekařovi nepomohla ani Timova chyba a krátký výlet mimo trať. Zásluhou jejich vzájemného souboje se k nim připojil Michael Vorba, ale ani on nenašel recept na překonání Gábora Tima. V cíli dělilo Tima, Pekaře a Vorbu pouhých šest desetin vteřiny.

 

Na čtvrtém místě dokončil závod hostující VIP jezdec Automotoklubu Most v AČR Tomáš Enge, první pětku uzavřel Adam Rzepecki z týmu Interia. Americký závodník August Macbeth dojel šestý před Petrem Fulínem Jr. a týmovým kolegou Sebastianem Steiblem. Na deváté a desáté příčce byli klasifikováni Filip Sládečka a Tomasz Rzepecki. Herečce a zpěvačce Olze Lounové v Octavii pro VIP osobnosti patřilo čtrnácté místo.

 

Celkovým vítězem třetího podniku Škoda Octavia Cupu se po sobotní výhře a nedělním druhém místě stal Tomáš Pekař. Pohár za druhou pozici patřil Gáboru Timovi a z třetí příčky se radoval Michael Vorba.

 

V pořadí čtvrtý podnik Škoda Octavia Cupu bude ve dnech 19.­–21. srpna hostit slovenský okruh Slovakia Ring v Orechové Potoni.

 

Gábor Tim (Apex Racing, 1. místo) – „Závod byl skvělý. Už v první šikaně jsem se posunul na druhé místo. Zhruba v polovině závodu jsem udělal chybu, když jsem probrzdil v první zatáčce, ale vedení se mi podařilo udržet. Tomáš Pekař byl velmi rychlý, nicméně k našemu souboji přistoupil velice férově. Udržel jsem vedení v šampionátu a z toho mám obrovskou radost. Chtěl bych poděkovat celému týmu a našim sponzorům.“

 

 

 

Tomáš Pekař (Carpek Service, 2. místo) – „Chtěl jsem se brzy po startu dostat dopředu, ale samozřejmě jsem nevěděl, jak to celé bude probíhat. Kritické místo je první zatáčka, takže na tu jsem se zaměřil a nechtěl jsem v ní mít nějaký kontakt nebo vylétnout ven. Díky kolizi jezdců jsem se dokázal protáhnout dopředu. V dalším průběhu závodu jsem stáhnul Gábora Tima a snažil se naznačovat útoky. Bohužel ani jednou jsem se nedostal do pozice, abych ho mohl předjet. Celkově jsem samozřejmě spokojený a jsem rád, že jsem navázal na šňůru stupňů vítězů z minulých závodů.

 

Michael Vorba (Action Racing Mania, 3. místo) – „Startoval jsem ze šestého místa na levé straně. Snažil jsem se posunout brzdný bod, ale ta šikana je úzká, takže jsem dostal takové dvě, tři rány a ztratil jsem nějaké pozice. Nakonec jsem se ale dokázal posunout na třetí místo. Chybělo mi trochu toho štěstí. Riskování mi bohužel nevyšlo.“

 

Tomáš Enge (VIP jezdec) – „Nečekal jsem, že to bude jednoduché a také to jednoduché není. Kvalifikace prostě klapla, ale jde vidět, že v těch závodech si první tři jedou svoji ligu. Snažil jsem se jich držet, ale ještě bych potřeboval najezdit pár kol. Toho času tady bylo relativně málo, ale i tak se nám podařilo vytěžit maximum. Jsem rád, že jsem dostal tuhle šanci zazávodit si v Octavia Cupu. Viděli jsme nějaké kontakty, boj kolo na kolo a o tom to celé je, to na tom mají všichni fanoušci rádi.“

 

Olga Lounová (VIP jezdec) – „První kolo mi moc nevyšlo, protože mi skočil neutrál a musela jsem zajet do boxů. Následně už jsem na všechny ztrácela jedno kolo. Mrzí mě menší incident s Petrem Fulínem, kdy jsem se mu snažila uhnout, ale on uhýbal na stejnou stranu, takže jsem dnes ze sebe zklamaná.

 

Výsledky druhého závodu

  1. Gábor Tim – Apex Racing
  2. Tomáš Pekař – Carpek Service
  3. Michael Vorba – Action Racing
  4. Tomas Enge – Automotoklub Most v AČR
  5. Adam Rzepecki – Interia Team
  6. August Macbeth – Steibel Motorsport
  7. Petr Fulín jr. – Automotoklub Most v AČR
  8. Sebastian Steibel – Steibel Motorsport
  9. Filip Sládečka – Action Racing
  10. Tomasz Rzepecki – Interia Team

Galerie

Štítky

 


Vůz Škoda Octavaia Cupu

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Motor Pední svtlo Pední spojler Kapota Kamery Pední sklo a strae Baterie Elektrozvod Pední kolo Pedály Podvozek Kliky dveí Pásy Sedadlo Ochranný rám Zadní kídlo Zadní svtlo Nádr volant Tachometr Ty ízení Zrcátko Výfuk a výfukové potrubí Zadní náprava a pérování Zadní kolo a zadní brzda Brzdy Pední náprava a pérování

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com