Druhý závod letošního již 14. ročníku závodů Zeknova Carboniacupu bude hostit slovenský okruh v Orechovej Potoni, tedy Slovakia Ring. Carbonia , cup, autodrom, 2024 | Constructors F1

etina English Rusky

Druhý závod letošního již 14. ročníku závodů Zeknova Carboniacupu bude hostit slovenský okruh v Orechovej Potoni, tedy Slovakia Ring. Carbonia , cup, autodrom, 2024 | Constructors F1 Constructors F1

Druhý závod letošního již 14. ročníku závodů Zeknova Carboniacupu bude hostit slovenský okruh v Orechovej Potoni, tedy Slovakia Ring.

Vláďa Rožánek, Carboniacup team 2022 | 28.4.24 | Aktuálně

Carbonia Cup 2024

Zeknova Carboniacup hostí Slovakia Ring 2.5.

1

První závodní víkend Zeknova Carboniacupu se v Mostě povedl na výbornou, plné rošty, krásné počasí a diváci v depu i tribunách mosteckého Autodromu nastartovali novou sezónu. Druhé letošní klání bude hostit slovenský závodní okruh u Orechovej Potoni, tedy oblíbená, dlouhá a rychlá trať Slovakia Ringu, kam se každoročně náš seriál vrací a ani letos nebude chybět dvojzávod, tedy dvojnásobná várka bodů do celkového hodnocení. Garantem dne bude opět společnost Panattoni Czech, která je zároveň i generálním partnerem sezony, tedy závod ponese jméno Panattoni Racing Day.

Na Slovakia Ring se letos vydá okolo 90 závodníků z různých koutů Evropy, nejvzdálenějšími budou bezesporu Francouz J.M. Schuttrumpf nebo Ital Riccardo Tarabelli. Uvidíme i velkou formuli GP2 v podání Poláka Szymona Urbaniaka, který přiveze tento vůz s teamem Hoffman Racing.

Jízdy skupiny A budou tentokrát rozděleny jinak, neboť skupina A pojede ve slabších objemových skupinách s cestovními sériovými vozy skupiny B a vyšší objemové třídy pojedou ve skupině A samostatně tréninky, kvalifikaci i závody.

Ve skupině A1 pojede Němec Josef Turban s Audi 50, proti němu se postaví Škoda 100 Petra Jeníka, či dvě Škody Felicie jezdců Jiřího Voleny a Jiřího Čížka. Petr Zelenka pojede na Suzuki Swift ve skupině A1.3. Ve dvoulitrech A2, které se jako poslední předvedou ve společnosti se skupinou B pojede domácí Bohuš Šesták na Peugeotu 306, Ital Riccardo Tarabelli s Renaultem Clio,  Němec Christian Heinz s BMW 320 nebo dvojice vozů Honda Type-R Pavla a Jiřího Zemana a Ivan Prantner s Audi A3.

3

Ve skupině A3 do 3000ccm pojedou Maďaři Ivan Ivanov a Szilárd Molnár na vozech BMW, s dalšími vozy BMW Němci Schäfer, Haeusner, či Walter Forster a Stefan Rauscher nebo také Čech Michal Adensam. Ve skupině A4 do 3500ccm méně upravených aut odstartují Rakušané Franky Schönhofer, nováček Karl Werner a Christoph Drauch, Martin Toth a Ladislav Šmucr s BMW GTR od Šenkýř Motorsport a Viktorie Šefrnová na Audi TT-S. Nad 3500ccm méně upravených aut pojede Gerhard Sedlacek s Porsche 964 a Gabor Ponyiczki s BMW E36 GTR. Mezi Škodami Octaviemi III RS ve skupině A6 zabojují o body Bedřich Prokop, Josef Vágner a David Císař. Mezi více upravenými auty do 3500ccm v A8 odstartují Jiří Ruml, Roman Váca a Alex Tlustý na Pragách R1 a Ondřej Frič s Lotusem Elise. Nejsilnější vozy skupiny A9 nad 3500ccm obohatí pole mnoho vozů z teamu Šenkýř Motorsport, a to Pavel Bouška s Lamborghini Super Tropheo, J.M.Schuttrumpf a Rudolf Beňo na BMW M4 GT4, Jan Mareček s Radkem Kolaříkem na Porsche 991 GT3 Cup, další, který pojede ukázat svou novou verzi Cup je Josef Hrdlička s dalším Porsche, stejně tak Rakušan Michael Oliver, nebo s Porsche 997 Cup a domácí pilot Adam Konopka teamu ARC Bratislava. Nechybí Corvette Z06 Lukáše Urbana a ToMi a ViMr na KTM GTX či GT2 z teamu RTR Projects.

Skupina B pro cestovní sériové vozy přivítá na Slovakia Ringu v B1 Jiřího Bártu na Citroenu C2, ve skupině B3 do 3000ccm pak trio jezdců Zdeňka Čurdu s BMW 330Ci, Felixe Hasenöhrla s Toyotou Yaris GR a Milana Zubatého na Fordu Fiesta. V B4 do 3500ccm pojede Kevin Štefančík s VW Golf IV, domácí Tibor Horvath na Subaru Impreza a Radek Zimmer s Lotusem Exige. Ve skupině B5 nad 3500ccm pojede Pavel Sovička s Lotusem Exige 430 Cup, který opět bude přesedat do dalších vozů ve skupinách A a C.

2

Ve skupině C uvidíme jako obvykle prototypy a speciální konstrukce. V C1 do 1400ccm se přihlásili Rakušané Markus Ameseder a Markus Hofer a Švýcar Philippe Gerber na Performerech. Ve skupině C2 pojedou do 1800ccm dva Rakušané s vozy Radical, a to Jürgen Kapeller a Friedrich Franz. V C2+ nad 1800ccm se snad podařilo opravit nový Lotus 311 Eleven Pavla Sovičky a s ním pojede také Maďar Andras Kirschner s Radicalem SR8. V C3 pro Caterhamy a odvozené vozy do 1600ccm přijedou Tomáš Zahrádka, Marek Bláha a Simone Aglietti. V silnějších verzích Caterhamů nad 1600ccm mají v plánu boj o body Martin a Jakub Křečkové s Caterhamy, nováček Jindřich Vít se Sigmou WR, spolu s Wolfgangem Luberem na Donkervoortu. Miroslav Šimon pak pojede s KTM X-Bow ve skupině C5.

4

Formulové monoposty předvedou jezdci ve skupině D. Mezi 1400ccm s motocyklovým motorem bude bojovat Robert Hanžl s Janem Kaprem a Němcem Tomem Flemmingem s formulí Gloria. V D2 odstartuje Zdeněk Petan s Tomisem 99-02. V D3 pro 1600ccm formule se navrátil do Carboniacupu Ingo Weiss s Renaultem. Skupina D4 přináší souboje vozů do 2000ccm, tedy na startu se objeví Němec Thomas Dehnel, Luboš Škarda a Honza Rieger s Renaulty 2.0, s formulemi F3 se představí Roman Roubíček, Bulhar Tsvetlan Iliev a team Chabrmotorsport s jezdcem Tomášem Chabrem. S vozy F4 pojedou ve skupině D5 Němci Tim Rädlein, Ralf Gläser, Rakušan Simon Schranz z Renauer Motorsport, a dva jezdci týmu JMT Racing Zbyněk Čurda a Jakub Matušek. Ozdobou by pak měla být velká formule v D nadějného polského jezdce Szymona Urbaniaka, který přiveze na Slovakia Ring Dallaru GP2 ze stáje Hoffman Racing.

Skvělé vozy i jezdci lákají diváky do ochozů Zeknova Carboniacupu již 2.5. tak přijďte zafandit svým favoritům, vstup bude zdarma!

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com