Druhý závodní víkend měli na programu jezdci BOSS GP na Hockenheimu, konaném při Jim Clark Revival. BOSS, GP, series, motorsport, F1, formule | Constructors F1

etina English Rusky

Druhý závodní víkend měli na programu jezdci BOSS GP na Hockenheimu, konaném při Jim Clark Revival. BOSS, GP, series, motorsport, F1, formule | Constructors F1 Constructors F1

Druhý závodní víkend měli na programu jezdci BOSS GP na Hockenheimu, konaném při Jim Clark Revival.

Vláďa Rožánek | 9.5.23 | Aktuálně BOSS

BOSS GP - 2023

BOSS GP bylo hostem Jim Clark Revival.

Po francouzském úvodu na okruhu Paul Ricard čekal na jezdce Boss GP závod na německém Hockenheimringu. V hledištích se bedlivě dívalo 35.000 příznivců historií vonících závodů, přičemž v Boss GP se představilo sedmnáct jezdců, tedy i v každé kategorii jezdců přibylo.

1 

První závod na Hockenheimringu začal soubojem bývalého jezdce F1 Brazilce Pizzoniii na modifikované verzi Dallara WS, který si několikrát troufl i na Ingo Gerstla s Toro Rosso F1, než nabral potřebné tempo a Rakušan opět zvítězil. Druhé místo s F1 obsadil Ulf Ehninger z Německa na Benettonu B197 Judd V10 a bronozový celkový podest získal Antonio Pizzonia z Brazilie. Ten také zvítězil v klasifikaci Open Class před Paul O´Connelem z Irska na Dallara WS T02 Nicholson. V Kategorii Boss Formula, kde se jako obvykle sešlo nejvíce vozů, dominoval při prvním závodu celkově čtvrtý Ital Simone Colombo s Dallara GP2, před krajanem Marco Giottem ze Scuderia Palladio a třetí místo trochu překvapivě obsadil domácí Andreas Fiedler s další novou GP2. Za ním pak ještě skončili Ital Malavasi a další domácí jezdec Florian Schnitzenbaumer.

V kategii BOSS Super Lights tentokrát vyhrál Henry Clausnitzer s Tattus WS, před Stefanem Eingerem-Sewaldem z Rakouska s Raltem RT23 F3000.

Druhý závod opět opanoval vůz Toro Rosso STR1 F1 Rakušana Gerstla, když opět porazil svého jediného konkurenta s vozem F1 Ulfa Ehningera s Benettonem B197 Juddd V10. Souboj Pizzonia vs. O´Connel dopadl stejně jako v sobotním klání kategorie Open a Pizzonia zvítězil a celkově byl třetí. Zajímavým soubojem okořenili závody jezdci z Itálie, tedy Colombo a Giotto s vozy Dallara GP2, které v cíli dělilo 0,085s. Třetí místo si v této kategorii z Hockenheimu odvezl Monačan Faggionato, čtvrtý skončil domácí Alexander Seibold a páté místo obsadil v sobotu třetí Němec Andreas Fiedler. Henry Clausnitzer z Německa opět zvítězil v kategorii Super Lights, když porazil Švýcara Joddy Stadelmanna na G-Force Formula Nippon.

2 

Při demonstračních jízdách předvedl Jakermeier novou verzi Hypercaru Aston Martin Valkyre.

Podrobné výsledky z Hockenheimringu naleznete zde: Hockenheim Historic (bossgp.com)

Na další závod na Red Bull Ringu v Rakousku se těší i Andreas Fiedler, který s novým vozem bude bojovat o stupně vítězů v kategorii Boss Formula. Startuje se 9.-11. června.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com