Dva důležité kroky k obhajobě Adam Kout, jezdci, motokáry, okruy, moto | Constructors F1

etina English Rusky

Dva důležité kroky k obhajobě Adam Kout, jezdci, motokáry, okruy, moto | Constructors F1 Constructors F1

Dva důležité kroky k obhajobě

Marek Chvála,Sport Press,s.r.o./foto V.Ondráček | 5.6.16 | Aktuálně ze světa Superkart

Superkart 2016

Český motokárový jezdec Adam Kout zcela opanoval druhé pokračování mistrovství Evropy superkartů v Doningtonu. Po kvalifikaci vyhrál i oba nedělní závody.

Namáhavější cestu za triumfem podstoupil v prvním z nich. „Odjel jsem sice v čele, jenže v úvodní zatáčce se přede mě natlačil Elkmann. Pokusil jsem se mu to vrátit, ale nepovedlo se a navíc mě předjel i Clark,“ líčil Adam dramatické chvíle. Od domácího borce si pozici vzal záhy zpět a v pátém kole se konečně dostal i přes Elkmanna. Nadále si ovšem musel dávat pozor, protože stroj nebyl v optimální kondici: „Zvolili jsme příliš chudou směs, takže docházelo v motoru k detonacím. Bylo třeba trochu zvolnit, proto se na mě dotáhl Morley. Víc jsem mu ale nedovolil.“

V ležení týmu MS Kart tak měli mezi oběma kláními napilno, ale výsledný efekt stál za to. „Tentokrát jsme agregát dostali tak na 98 procent jeho možností,“ podotkl šéf stáje Milan Šimák. Soupeři tento posun okamžitě pocítili na vlastní kůži. Kout jim totiž od startu ujížděl v průměru o sekundu na kolo. „Byl to můj letošní nejlepší výkon,“ konstatoval lakonicky v cíli, do něhož dorazil nikým neohrožován s jedenáctisekundovým náskokem.

Šampionát končí začátkem srpna v nizozemském Assenu. K obhajobě titulu stačí našemu reprezentantovi vítězství v jedné z jízd.

Adam Kout 

Výsledky 1. závodu:

  1. Adam Kout (CZ, MS Kart/DEA)
  2. Liam Morley (GB, Anderson/DEA,+0,810)
  3. Peter Elkmann (D, MS Kart/VM, +2,104)

 

Výsledky 2. závodu:

  1. Adam Kout (CZ, MS Kart/DEA)
  2. Liam Morley (GB, Anderson/DEA,+11,209)
  3. Peter Elkmann (D, MS Kart/VM, +12,827)

 

Průběžné pořadí ME: 1. Kout 91, 2. Elkmann 73, 3. De Brabander (B, MS Kart/VM) 64, 4. Morley 51, 5. Maasmann (NL, Anderson/VM) 44…

 

Štítky

 


Superkart

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com