Dvě vítězství pro Lacka a další double pro Buggyru. Buyggyra, Racing, double, Lacko,Zolder, F1, formule 1 | Constructors F1

etina English Rusky

Dvě vítězství pro Lacka a další double pro Buggyru. Buyggyra, Racing, double, Lacko,Zolder, F1, formule 1 | Constructors F1 Constructors F1

Dvě vítězství pro Lacka a další double pro Buggyru.

BUGGYRA media | 27.9.20 | Aktuálně

FIA ETRC 2020

Trucková sezóna týmu Buggyra Zero Mileage Racing pokračovala na okruhu ve španělské Jaramě. I přes covidová omezení se jednalo o velmi úspěšný závodní víkend.

1
„Konečně jsme se dočkali a po roce jsme opět v Jaramě, je to tady pro mě taková srdcovka, jak se okruh vlní nahoru a dolů a stále je tady cítit historie formule 1, takže já se opravdu těším. Za největšího konkurenta považuji Antonia Albaceteho. Doufám, že se mi bude dařit stejně jako v Zolderu a podaří se mi ho porazit. Atmosféra je tady navzdory covidu pořád skvělá, a i přes menší počet diváků je stále cítit jejich podpora což nás motivuje ještě k lepším výkonům,“ potvrdil Adam Lacko.

2
„V měřáku se mi povedlo zajet ještě o půl vteřiny rychlejší čas než minulý rok, takže za mě určitě spokojenost, Téo s Aliyyah startují poprvé, i na takhle těžkém okruhu zajíždějí skvělé časy, takže to vypadá že se nám zde bude dařit i letos,“ dodal Lacko, který právě v Jaramě v roce 2017 vybojoval svůj titul mistra Evropy.

„V Jaramě jedu poprvé a zdejší trať se mi opravdu líbí, je hodně těžká, ale řekl bych že mi sedla.V trénincích a následně kvalifikaci se mi podařilo vyjet si druhé místo hned za Adamem, z čehož mám opravdu radost,“ popsal začátek svého závodního víkendu devatenáctiletý Téo Calvet.

Na startovním roštu úvodního závodu tak Buggyra obsadila první řadu. 5. místo brala Aliyyah Koloc. „Start se mi úplně nepovedl, takže jsem v první zatáčce jednu pozici ztratila, podařilo se mi však s jezdcem přede mnou udržet tempo, a nakonec i vybojovat pátou příčku zpět,“ popsala Aliyyah Koloc svou premiéru v Jaramě. Naopak start se povedl Adamovi Lackovi. „Na začátku se mi podařilo ostatním trochu poodjet, tím, že Téo startoval z druhé pozice, tak jsem se nemusel strachovat, jak se do první zatáčky naskládáme a zbytek závodu jsem si už jen udržoval náskok,“ komentoval průběh prvního závodu jeho vítěz Adam Lacko.
„S prvním závodem jsem spokojený, v průběhu jsem absolvoval několik super soubojů s Antoniem, ale nakonec se mi podařilo své postavení ubránit a k radosti celého týmu jsme s Adamem vybojovali další double pro Buggyru,“ radoval se z výsledku Téo Calvet.

Reverse grid druhého závodu znamenal, že Adam s Téem startovali ze čtvrté řady a tři buggyry vedla Aliyyah Koloc. „Start druhého závodu se mi opravdu povedl a získávala jsem na jezdce před sebou, pak jsem ale byla trochu optimistická do první zatáčky a několik příček ztratila. Povedlo se mi však probojovat se zase o pár pozic zpět a závod jsem dokončila opět na pátém místě s čímž jsem opravdu spokojená,“ okomentovala svůj druhý závod v Jaramě, Aliyyah Koloc.
„Závodní víkend se nám opravdu vydařil, odvážíme si dvě první místa. Druhý závod byl teda trochu těžší, jelikož jsem startoval zezadu a v první zatáčce byla velká tlačenice, ale projel jsem to bez úhony, a po nějakých osmi kolech se mi podařilo předjet i prvního Recuenca a dojet si tak pro druhé první místo zde v Jaramě, takže já jsem určitě spokojený,“ dodal k druhému závodu Adam Lacko. Pro Téo Calveta nezačal druhý závod úplně šťastně, kvůli tlačenici v první zatáčce se propadl až na poslední místo. „Musel jsem tak začít hodně bojovat abych se dostal dopředu, nakonec se mi podařilo projet cílem na čtvrtém místě, a hlavně získat cenné zkušenosti do dalších závodů, takže spokojenost,“ Dodal Téo Calvet v cíli.

4

Další závodní víkend týmu Buggyra Zero Mileage Racing se uskuteční na maďarském Hungaroringu 17.-18. října.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com