Enge pojede 12h Bathurst. Tentokrát s Lamborghini GT3 Enge, Bathurst, 12 hodin, | Constructors F1

etina English Rusky

Enge pojede 12h Bathurst. Tentokrát s Lamborghini GT3 Enge, Bathurst, 12 hodin, | Constructors F1 Constructors F1

Enge pojede 12h Bathurst. Tentokrát s Lamborghini GT3

T.Enege racing | 30.1.18 | Aktuálně

T. Enge Racing 2018

Enge pojede 12h Bathurst. Tentokrát s Lamborghini GT3.

O prvním únorovém víkendu se v Austrálii pojede tradiční závod 12h Bathurst. Po loňské premiéře se u protinožců představí Tomáš Enge i v letošním roce a vůz specifikace GT4 vymění za silnější GT3. Posádka Enge, Shahin, Youlden si věří na vítězství.

„Loni jsem závod v Austrálii absolvoval poprvé. Bylo to zase po dlouhé době na některém pro mě dosud neznámém okruhu. Charakter místní tratě mi připomíná Nürburgring, hlavně svými úzkými a rychlými zatáčkymi, což se mi jako závodníkovi hodně líbí. S KTM GT4 to bylo zábavné, ale věděl jsem, že se sem budu chtít vrátit s autem specifikace GT3,“ řekl Tomáš Enge, který do závodu nastoupí s Lamborghini Gallardo GT3 REX týmu Buik Motorworks.


Tříčlennou posádku australského týmu budou tvořit vedle českého závodníka Yasser Shahin a Luke Youlden.

 

Gentleman jezdec Shahin vyhrál v loňském roce závod na Philip Islandu v rámci australských GT vozů a Youlden zase jeden z nejprestižnějších závodů série V8 právě v Bathurstu, a to na 1000 km. Posádka je zařazena do kategorii Pro-Am a na dveřích vozu poveze startovní číslo 777.

„Myslím, že naše sestava je hodně silná a tak můžeme v rámci naší kategorie pomýšlet i na stupně vítězů. Závod to bude ale hodně dlouhý a v četném startovním poli více jak padesáti aut to nebude jednoduché. V loňském roce jsem si závod hodně užíval, ale letos s vozem nejsilnejší třídy GT3 to bude ještě zábavnější,“ zavzpomínal liberecký závodník.

Během pátku a soboty na jezdce čekají volné tréninky a kvalifikace. Závod odstartuje v neděli netradičně v 5:45 hod, a tak se úvodní okruhy odehrají ještě za tmy.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com