ETCC bude mít v příštím roce premiéru v Mostě! Most, autodrom, F1, Formule 1, okruhy | Constructors F1

etina English Rusky

ETCC bude mít v příštím roce premiéru v Mostě! Most, autodrom, F1, Formule 1, okruhy | Constructors F1 Constructors F1

ETCC bude mít v příštím roce premiéru v Mostě!

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 1.12.16 | Aktuálně

ETCC 2017

Evropský pohár cestovních vozů FIA European Touring Car Cup  (ETCC) bude mít v příštím roce premiéru na mosteckém autodromu. Závodním víkendem v Mostě ve dnech 6. - 8. října navíc nový ročník seriálu vyvrcholí. Lze tak očekávat, že finále přinese napínavé souboje jezdců o celkové vítězství. Lákadlem pro fanoušky bude i pokračování letos obnoveného okruhového seriálu Octavia Cup, který ve stejném termínu jako ETCC v Mostě rovněž završí sezonu 2017.

Pohár ETCC má v příštím roce v kalendáři šest závodních víkendů. Sezonu 2017 zahájí 28. až 30. dubna na okruhu v italské Monze, který se zapojí do soubojů upravených cestovních vozů znovu po tříleté odmlce. Následuje 12. až 14. května maďarský Hungaroring, který loni také z kalendáře vypadl.  V obou těchto případech bude ETCC vloženým závodem.

Nordchleife, tedy velký okruh proslulého německého Nürburgringu, čeká na jezdce ETCC o víkendu 25. až 27. května. Po měsíční přestávce si to pak týmy namíří na městský okruh do portugalského Vila Realu, kde šampionát pokračuje 23. až 25. června. Po prázdninové pauze se fanoušci mohou těšit na odpočaté a jistě už potřebnou dávku adrenalinu postrádající jezdce na belgickém okruhu v Zolderu. Předposlední víkendový závod poháru ETCC ročníku 2017 je naplánován na 15. až 17. září. Náročnou sezonu pak ukončí už výše zmíněný závod na mosteckém autodromu začátkem října.

Stejně jako letos zahrne i každý ze závodních víkendů v příštím roce dvojí testování, volný trénink, kvalifikaci a dva závody. Novinkou sezony 2017 však budou pevné starty vozů v obou závodech. Dosavadní praxe byla v jednom závodě pevný start, ve druhém letmý start.

„Opět jsme sestavili atraktivní kalendář pro čtyři WTCC doprovodné závody a samostatné závody v  Zolderu a nově Mostě, který tímto vítáme do rodiny ETCC. Vedení mosteckého autodromu na nás velice zapůsobilo profesionálním přístupem a odhodláním vrátit ETCC do České republiky. Nepochybujeme, že se závodní víkend v Mostě velmi vydaří,“ uvedl k nové sezoně vedoucí oddělení Eurosportu pro kalendářní akce François Ribeiro.

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com