F4 CEZ Academy: Další akademici vyzkoušeli formuli 4 na Autodromu Most F4, CEZ, Academy, aktuálně, monopost, Most, autodrom | Constructors F1

etina English Rusky

F4 CEZ Academy: Další akademici vyzkoušeli formuli 4 na Autodromu Most F4, CEZ, Academy, aktuálně, monopost, Most, autodrom | Constructors F1 Constructors F1

F4 CEZ Academy: Další akademici vyzkoušeli formuli 4 na Autodromu Most

Tomáš Vacín/Miroslav Sanytrák | 20.3.24 | F4 CEZ Akademie

F4 CEZ Academy 2024 - Autodrom Most

19.března se na Autodromu Most uskutečnil další testovací den Akademie F4 CEZ. Jan Dvořák, Eric Boels, Marek Mičík a Eliška Pytlounová dostali možnost poprvé usednout za volant monopostu formule 4 týmu SAPE Motorsport.

Relativně chladné ráno začalo společnou procházkou tratě, během které jezdec a mentor Max Karhan předával mladým adeptům cenné rady a upozorňoval je na nástrahy okruhu. Po více než čtyř kilometrové procházce usedl Max Karhan za volant formule 4 a v několika zahřívacích kolech vyzkoušel vůz. Poté následovalo samotné testování, přičemž každý z akademiků měl příležitost poprvé v životě vyzkoušet závodní monopost.

F4

Původně se měla s formulí 4 svézt Natálie Jakuševová, ale nakonec musela testování vynechat a jako náhradnice dorazila do Mostu Eliška Pytlounová, sestra známé zpěvačky a závodnice Olgy Lounové. Eliška sdílela své dojmy s nadšením: „Bylo to super. Jsem překvapená, jak formule funguje. Oproti mé buggyně se jedná o úplně jiný styl řízení. Buggyna není tak háklivá na chyby a pokud zabrzdím třeba o něco později, ještě to s ní dokážu zvládnout. Formule ale reaguje okamžitě a nedává tolik prostoru pro chyby. Fakt mě to bavilo,“ řekla s úsměvem. Eliška také ocenila celkový koncept akademie, který považuje za skvělý způsob, jak podporovat mladé talenty.

Eric Boels popsal svůj zážitek jako „fantastický“ a zdůraznil, že pocit z jízdy ve formuli je něco, co se nedá jednoduše popsat. „Je rychlá a drží na trati. Řazení má úplně jiné než v běžném autě, v kterém je vše plynulé. Tady s vámi formule prostě cukne,“ uvedl Eric s nadšením. Navzdory několika náročným fyzickým tréninkům, které jsou součástí programu akademie, Eric konstatoval, že zkušenost stála za všechno to úsilí.

3

CEZ

Jan Dvořák se podělil o své zkušenosti s přechodem ze simulátoru na skutečnou trať: „Je to něco úplně jiného. Zrychlení, zvuk motoru za vámi, zkrátka úžasné.“

I Marek Mičík byl z testování nadšený: „Jízda byla super, bavilo mě to. Rychlost a pocity z řízení formule jsou úplně jiné než cokoli, co jsem doteď zažil. Musel jsem dávat velký pozor na zahřívání gum kvůli chladnému počasí, ale celkově jsem s jízdou spokojený."

V pořadí druhé testování F4 CEZ Academy na Autodromu Most potvrdilo nejen talent a odhodlání jejích účastníků, ale také ukázalo, jak velký přínos má tento program pro rozvoj mladých talentů. S každou takovou příležitostí se učí zvládat výzvy spojené s technikou řízení a sbírají cenné zkušenosti pro svou budoucí kariéru v motorsportu.

 

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com