FIAT v Trojském zámku oslaví 125 let Aktuálně, Zámek, Troja, Praha | Constructors F1

etina English Rusky

FIAT v Trojském zámku oslaví 125 let Aktuálně, Zámek, Troja, Praha | Constructors F1 Constructors F1

FIAT v Trojském zámku oslaví 125 let

AČR PRESS | 27.9.24 | Aktuality

FIAT 125 Let

O nadcházejícím víkendu se v zahradách Trojského zámku v Praze koná Výstava historických automobilů při příležitosti 125. výročí založení značky FIAT. Brány zámeckého areálu budou pro veřejnost otevřeny v sobotu 28. září 2024 (10.00 – 18.00 hodin) a v neděli 29. září 2024 (9.00 – 16.00 hodin), vstupné je dobrovolné.

Vystavena bude řada exponátů, která představuje průřez modelovou historií značky FIAT (a licencí) od roku 1920 po současnost. Návštěvníci budou mít možnost seznámit se i s aktuální modelovou nabídkou značky FIAT. Vedle modelových řad FIAT mohou návštěvníci obdivovat vozy, které byly v průběhu let s italským koncernem historicky spojeny, ať již to je Alfa Romeo, Lancia, Ferrari, Maserati, Abarth, nebo licenční SEAT, Lada a Zastava.

1

Historie legendární italské značky automobilů začala setkáním skupiny přátel v kavárně Burello nedaleko turínského nádraží. 11. července 1899 byly v Turíně podepsány zakládající listiny společnosti Societa Anonima Fabbrica Italiana d´Automobili Torino, zkráceně označovanou jako F. I. A. T. , s cílem nabídnout dostupnou mobilitu. Ve stejném roce byla oficiálně zahájena výroba prvního vozu.

Výstavu pořádají FIAT Car Classic a Fiat klub Praha v AČR ve spolupráci s Autocentrem Dojáček, autorizovaným prodejcem a servisem vozů FIAT, zastoupením výrobce - společností F Automobil Import s.r.o. a Autoklubem ČR.

Atmosféru oslav ikonické automobilové značky FIAT umocní architektura Trojského zámku, který byl v 17. století postaven v duchu římské příměstské vily. Přijďte si na sklonku léta i vy vychutnat také pravé italské speciality – kávu, zmrzlinu a gastronomii země Apeninského poloostrova!

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com