FILIP SALAČ JE V JEREZU PO TRÉNINCÍCH TĚSNĚ ZA TOP10 Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

FILIP SALAČ JE V JEREZU PO TRÉNINCÍCH TĚSNĚ ZA TOP10 Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

FILIP SALAČ JE V JEREZU PO TRÉNINCÍCH TĚSNĚ ZA TOP10

AČR PRESS | 28.4.23 | Aktuálně ze světa Moto2

Moto2 - Filip Salač 2023

Po dvou zámořských podnicích se kolotoč MotoGP přesouvá zpět na evropský kontinent, konkrétně do jižní části Španělska. Do Jerezu se vrací také Filip Salač a celý QJMOTOR GRESINI RACING. Dnes byly na programu dva tréninky, po kterých je náš jediný zástupce v Moto2 na jedenáctém místě.

Letošní kalendář MotoGP zahrnuje celkem 21 velkých cen. V Jerezu se první světový podnik konal už v roce 1987. Tento španělský okruh jezdci dobře znají, protože na něm probíhal i zimní předsezónní test. Lze tedy očekávat, že budou všichni velmi rychlí a dobře připravení, a to i přes veliké horko, které sužuje velkou část Španělska.

1

„Horko je tady opravdu veliké. Ráno to ještě poměrně šlo, ale teploty se velmi rychle dostaly přes třicet stupňů. V prvním tréninku jsem zajížděl nové přední kotouče, nemohl jsem naplno brzdit a využít potenciál nových pneumatik. Tomu odpovídaly i časy. Na rozpálené trati druhého tréninku bylo obtížné výrazněji zrychlit. Najel jsem na pneumatice asi dvacet sedm kol, to znamená o šest více, než je délka závodu. V posledních pěti minutách jsem chtěl zajet rychlé kolo, ale já i můj týmový kolega jsme měli hned po výjezdu z boxu stejný problém s řídící jednotkou motoru. Doufám, že se mechanikům podaří zjistit příčina, abych mohl zítra dobře zajet třetí trénink i kvalifikaci,“ zhodnotil úvodní den v Jerezu Filip Salač #12.

2

Čtvrtý podnik seriálu Mistrovství světa silničních motocyklů pokračuje v sobotu posledním volným tréninkem a kvalifikacemi.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com