FILIP SALAČ OBSADIL V KVALIFIKACI 12. MÍSTO Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

FILIP SALAČ OBSADIL V KVALIFIKACI 12. MÍSTO Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

FILIP SALAČ OBSADIL V KVALIFIKACI 12. MÍSTO

Jan Koudelka/foto: www.gresiniracing.com | 5.8.23 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salač 2023

Známý anglický okruh Silverstone zkrápěl dnes téměř celý den vytrvalý déšť a zejména dopolední program se odehrával za velmi náročných podmínek. Filip Salač postoupil pátečním čtrnáctým časem přímo do druhé části kvalifikace, která se jela už bez deště, ale stále na mokré trati. Konečné dvanácté místo znamená pro Filipa čtvrtou řadu na zítřejším startovním gridu.

Filip Salač

Přesně před rokem bylo v Anglii velké horko a závod na Silverstone byl jedním z nejteplejších z celé sezóny. Letos je tomu přesně naopak a pořadatelé měli dnes plné ruce práce s udržením sjízdnosti tratě. Ve třetím volném tréninku už našemu jezdci o nic nešlo, časy na kolo byly vzhledem k podmínkám téměř o dvacet vteřin horší než včera. „Ranní déšť pro nás znamenal automatický postup do druhé části kvalifikace, protože na trati bylo hodně vody. Po pár kolech mně uletěla zakrývací páska z chladiče. V chladném počasí a ve vodním spreji se motorka téměř neohřála. Vůbec to nejelo, navíc nemělo smysl riskovat,“ popisuje třetí volný trénink Filip Salač #12.

2

Jednadvacetiletý rodák z Mladé Boleslavi opět postoupil rovnou do Q2, takže nemusel bojovat o čtyři postupová místa v první kvalifikační patnáctiminutovce. Mezitím přestalo pršet, ale trať zůstávala stále mokrá. Filip Salač se ve svých měřených kolech pohyboval mezi 7. až 13. místem a s časem 02:19.0410 dokončil kvalifikaci na dvanácté pozici. Do zítřejšího závodu bude startovat ze čtvrté řady. „Do kvalifikace jsem dal všechno. Trať začínala trochu osychat, ale tlumič řízení jsme nechali nastavený na velkou vodu, která byla ráno. Motorka se poměrně dost klepala, což mě celkem limitovalo. Trochu mě to mrzí, ale na druhou stranu vím, že jsem se snažil, takže víc k tomu nemám co dodat. Na suchu se stále trochu trápíme, ale uvidíme, jak nám to půjde zítra. Doufám, že se chytnu špičky a mým cílem je opět nejlepší desítka,“ doplnil Filip Salač #12.

Pole position si vyjel Pedro Acosta před Fermínem Aldeguerem. Velkým překvapením je třetí místo holandského jezdce Zonty Van Den Goorbergha. Monster Energy British Grand Prix vyvrcholí zítra závodním dnem.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com