FILIP SALAČ OTEVÍRÁ DRUHOU ŘADU Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

FILIP SALAČ OTEVÍRÁ DRUHOU ŘADU Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

FILIP SALAČ OTEVÍRÁ DRUHOU ŘADU

Jan Koudelka/ Foto: profil Filipa Salače a týmu Gresini Racing. www.gresiniracing.com | 13.5.23 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salač - Moto2, 2023

Dnešní dopolední program na okruhu v Le Mans zkomplikoval déšť, třetí trénink kategorie Moto2 se jel na mokré trati. Filip Salač chtěl vyzkoušet upravené nastavení svého Kalexu ještě před kvalifikací, protože během včerejšího dne ztrácel velmi rychle přilnavost zadní pneumatiky. Podmínky na trati neumožnily nové nastavení vyzkoušet, ale před kvalifikací vysvitlo sluníčko a závodní okruh rychle osychal. Český jezdec týmu QJMOTOR GRESINI RACING zajel hned v úvodu druhé části kvalifikace rychlé kolo a do zítřejšího závodu odstartuje ze čtvrtého místa.

2

První měřené kolo vyneslo našeho jezdce na páté místo a ve druhém se posunul do vedení. Filip zajel čas 1’36:135 a o pár kol později si dojel ke svým mechanikům pro novou pneumatiku. Na trať se vrátil pět minut před koncem kvalifikace, svůj čas už nevylepšil a v samotném závěru se před něho dostal Lowes, Lopez a Arbolino. Filip Salač tak do závodu na své oblíbené trati odstartuje jako první jezdec ve druhé řadě.

1

 „Ráno nám nepřálo počasí, takže jsme nemohli vyzkoušet změny, které jsme přes noc udělali. Do kvalifikace jsme tak šli trochu naslepo, ale nastavení docela fungovalo a čtvrté místo je dobrou výchozí pozicí do zítřejšího závodu. Mohlo to být i lepší, věděl jsem, že na to máme a mým cílem byla první řada. Na závod se těším, uvidíme, jak mně to půjde ke konci s ojetou pneumatikou, protože včera jsme se trochu trápili se ztrátou přilnavosti na zadním kole. Doufám, že utrhnu nějaké další body do celkového hodnocení,“ prozradil po kvalifikaci Filip Salač #12.

3

SHARK Grand Prix de France vyvrcholí zítra závodním dnem, kategorie Moto2 startuje v pravé poledne. Filip Salač se po čtyřech odjetých podnicích drží na šestém místě průběžného pořadí a na svém kontě má rovných 40 bodů.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com