Filip Salač si připsal jeden bod Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

Filip Salač si připsal jeden bod Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

Filip Salač si připsal jeden bod

Bc. Jakub Schimmer/AČR | 15.5.22 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salač - Moto 2 - 2022

V neděli 15. května vyvrcholil letošní sedmý závod světového šampionátu silničních motocyklů. V závodě nechyběl v kategorii Moto2 Filip Salač, český reprezentant a člen ACCR Czech Talent Teamu Autoklubu České republiky. Ten startoval z osmé řady, ale zpomalily ho technické problémy v úvodu závodu. Nakonec získal dobrou rychlost a cílem projel jako patnáctý.

1

Ranní warm-up znamenal pro Filipa šestnácté místo. Kvůli chladnějšímu počasí asfalt více klouzal, ale i tak byl český reprezentant spokojený. Bohužel ještě před startem závodu Filip cítil, že jeho motocykl nemá optimální výkon. To bohužel mělo vliv i na úvodní kola, kterými se Salač doslova protrápil. Když se problém podařilo vyřešit, přišel těžký highsider, který naštěstí ustál. Do cíle závodu ale dojížděl s bolestmi, a tak je výsledek více než dobrý. Patnácté místo pro něj znamená další bod do hodnocení kategorie Moto2.

„V ranním warm-upu bylo hodně chladno oproti včerejšku a dost to klouzalo. Nastavení motorky do závodu bylo uspokojivé a těšil jsem se. Bohužel už v najížděcím kole jsem pociťoval, že motorka nemá výkon, jaký by měla mít a šla hodně málo do otáček. Týmu jsem to řekl na startu, bohužel na nic nepřišli. Měl jsem kvůli tomu špatný start a prvních pět kol mi motorka jela na 70 % výkonu. Ukázalo se, že bylo špatné jedno čidlo na motoru. Po pátém kole začala stíhací jízda, ale dostal jsem highsider v poslední zatáčce. Naštěstí jsem to ustál, ale dostal jsem ránu helmou do kapoty a po celý zbytek závodu mi tekla krev z nosu a špatně se mi dýchalo. Po dojezdu jsem vypadal jak Freddy Krueger. I tak jsem se závodem spokojený. Následné tempo po vyřešení problému s výkonem bylo dobré, držel jsem se Viettiho a časy byly hodně dobré. Tento závod nám pomůže do budoucna, nasbírali jsme spoustu dat, jezdil jsem i sám docela stabilní kola, škoda toho začátku. Už se strašně těším do Mugella, jsem teď rozjetý a psychicky dobře naladěný. Děkuji týmu, škoda technické chyby, ale bohužel s tím nic neuděláme,“ okomentoval sedmý závod sezóny Filip Salač.

Kolotoč MotoGP teď čeká závod v Mugellu za dva týdny. V Itálii jezdci do závodu odstartují v neděli 29. května. Jak se zde Filipovi bude dařit, to se dozvíme přesně za týden.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com