FILIP SALAČ SI Z RAKOUSKA ODVÁŽÍ BODY ZA SEDMÉ MÍSTO Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1, Red Bull Ring | Constructors F1

etina English Rusky

FILIP SALAČ SI Z RAKOUSKA ODVÁŽÍ BODY ZA SEDMÉ MÍSTO Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1, Red Bull Ring | Constructors F1 Constructors F1

FILIP SALAČ SI Z RAKOUSKA ODVÁŽÍ BODY ZA SEDMÉ MÍSTO

Jan Koudelka/Foto: profil Filipa Salače a týmu Gresini Racing. www.gresiniracing.com | 2.8.23 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salač - Red Bull Ring - 2023

Další rozpálený den čekal dnes účastníky Mistrovství světa silničních motocyklů v rakouském Spielbergu. Filip Salač startoval do závodu kategorie Moto2 ze čtvrté řady. Hned v úvodu získal několik pozic a ve třetím kole už figuroval na sedmém místě. Svoji pozici udržel až do cíle a připsal si na své konto prozatím čtvrtý nejlepší výsledek letošní sezóny.

2

Týmu QJ MOTOR GRESINI RACING se podařilo do dnešního závodu dobře nastavit Filipův motocykl, což se na jízdě našeho jednadvacetiletého jezdce hned projevilo. Filip sváděl atraktivní souboje se svým budoucím týmovým kolegou Arbolinem, kterého předjel a posunul se na šestou pozici. Ital mu předjetí vrátil osm kol před cílem. Filip Salač dokončil závod v top10 a v šampionátu drží průběžnou šestou pozici. Po Velké ceně Rakouska má 84 bodů.

Filip Salač

„Byl to celkem povedený závod. Start mně vyšel a v průběhu prvních kol se mi podařilo posunout o několik pozic. Bojoval jsem o šesté místo s Arbolinem, v cíli jsem nakonec sedmý, ale tenhle výsledek beru všema deseti. Po několika nevydařených závodech, kdy jsme se nedokázali prosadit do nejlepší desítky, je to slušná satisfakce. Já jsem dal do dnešního dne maximum a také celý tým pracoval na sto procent. Do závodu jsme udělali několik změn v nastavení, takže jsme do toho šli trochu naslepo, ale byl to krok správným směrem. Myslím si, že nám teď stačí udržet získanou rychlost, doladit nastavení a více se s ním sžít a vrátíme se zpátky do formy z úvodu sezóny. Časy tomu odpovídaly. Díky moc celému týmu a fanouškům za velkou podporu,“ zhodnotil průběh závodu Filip Salač #12.

Vítězem závodu kategorie Moto2 se stal Celestino Vietti, Pedro Acosta dojel druhý a třetí příčku obsadil Ai Ogura. Před Filipa Salače se prosadil ještě Jake Dixon, Somkiat Chantra a Tony Arbolino.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com